Новините в София: Най-важното за деня 4 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 4 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 4 септември 2022 г.

Патриарх Неофит е приет в столичната Софиямед

Негово Светейшество е с пневмония, но е в стабилно състояние, предаде bTV. От Светия Синод уточняват, че поради обостряне на хроничните му заболявания патриарх Неофит е приет за диагностика и лечение в УМБАЛ „Софиямед“.

Арестуваха шофьор на бус с мигранти, при гонка с полицията скочил в движение в Костинброд

Бус с мигранти и 31-годишният шофьор са задържани днес в Костинброд след успешна акция на служители на две областни дирекции - СДВР и София област, на МВР. Като във филмов екшън полицията е гонила бежанския бус и шофьорът скача в движение, за да се спаси. В резултат на предприето незабавно преследване и заградителни действия е задържан микробусът и шофьорът, който се опитал да избегне полицейската проверка на територията на СДВР. Към 14.30 часа екипи на СДВР засичат микробус, който се е движел с висока скорост по околовръстния път.

Боклукчийски камион разцепи лек автомобил на Околовръстното в София (СНИМКИ)

На разпрана консервна кутия прилича лек автомобил, който е блъснат от боклукчийски камион на Околовръстното в София. Колата е като с разрязана предница. Момчето и момичето, които са били вътре не са пострадали, съобщават очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София". Инцидентът е станал около 11 часа днес под моста на кръговото на Драгалевци. "Боклукчийски камион размаза колата, слава богу момчето и момичето са добре., въпреки че малко ги влачиха", съобщи свидетел на ужасяващата катастрофа.

Организаторите на Реките на София почистиха Владайска от растителност и боклуци

Организаторите на тридневния фестивал "Реките на София" почистиха от отпадъци и растителност коритото преди събитието. Днес е последният ден от фестивала, които се провежда в коритото на Владайска река на Лъвов мост. Фокусът е върху почистването на самата вода, а целта е да се покаже, че коритата на реките могат да се превърнат в интересни и забавни пространства за софиянци.

Полицаи от ОДМВР-София задържаха шофьор без книжка, избягал от бензиностанция

Пътни полицаи от ОДМВР-София задържаха неправоспособен водач, избягал от бензиностанция, съобщиха от МВР. Шофьорът след като заредил дизелово гориво за 300 лв. на бензиностанция на автомагистрала "Хемус" в района на вилна зона Зелин, изчезнал без да плати. Сигналът е подаден минути след 10 часа тази сутрин и автопатрул на група "Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали" се отзовал на мястото. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right