Новините в София: Най-важното за деня 4 юли, 2019 г.

София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 4 юли 2019 г.

Дете пострада при тежка катастрофа с два джипа на бул. Тодор Каблешков (СНИМКИ) 

Тежка катастрофа между два джипа е станала на бул. Тодор Каблешков близо до кръстовището с ул. Ген. Стефан Тошев. По първоначални данни при инцидента е пострадало семейство с дете. То е откарано в болница. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията, спешна помощ и пожарната. Все още обаче се очаква екип на КАТ, съобщиха пред Столица.bg от СДВР.

Три открити басейна в София с нарушения в качеството на водата

Нарушения са открити в пробите, взети от три открити басейна в София. Става дума за несъответствие по отношение качеството на водата по химични показатели. Това е остатъчен свободен хлор, там, където се ползва като препарат за дезинфекции. Това съобщи Мариана Петрова- главен инспектор "Обществено здраве" в РЗИ- София, цитирана от Радио "Фокус". Тя допълни, че именно откриването на остатъчен хлор е едно от основните нарушения, които се откриват при проверките.

Трасето на метрото между "Земляне" и "Владимир Вазов" готово до края на месеца (СНИМКИ)

Трасето от третия лъч на метрото между бул. "Владимир Вазов" и депо "Земляне" трябва да е готово до края на този месец. Това съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова. Вече е започнал и вторият етап от бетонирането на релсовия път на третия лъч между станциите на "Орлов мост" и при Малък градски театър „Зад канала“.

Правят общежитие на мястото на "Манджа стрийт" в "Студентски"

Общежитие с подземни гаражи и търговски площи ще се построи на мястото на емблематичната за "Студентски град" "Манджа стрийт". Това потвърди кметът на района Димитър Дилчев, цитиран от "Монитор". Преди ден в социалните мрежи започнаха да се появяват снимки и коментари от граждани и търговци за карето от търговски обекти. Те показваха, че павилионите са полупразни, а техниката е изместена на други локации в района. "Манджа стрийт" бе любимо място на младите хора от района, защото предлагаше сандвичи, дюнери и палачинки на прилични цени денонощно, а в близост бяха един куп нощни клубове.

Строители бетонираха дървета във футболно игрище (СНИМКИ)

Дървета бяха бетонирани във футболно игрище. Абсурдната ситуация се е разиграла в столичния район "Младост", съобщи bTV. Според самата строителна бригада някой от работниците много е бързал да си свърши работа или пък и бил "малоумен", за да допусне подобна нелогична ситуация. Кметът на района арх. Румен Русев пък обясни пред камерите, че не е получавал сигнали за бетонирани дървета. Той призна, че във всеки район има човек, който отговаря за дърветата. Но и откровено казва, че сам няма как да се справи с подобни абсурди.

Вандал счупи с камък стъкло на трамвай 22

Мъж е хвърлил камък по преминаващ трамвай по линия 22. Инцидентът е станал в района на спирка ул. ''Поп Груйо''. Счупено е задното стъкло на втория вагон на мотрисата. При инцидента няма пострадали хора, съобщиха пред Столица.bg от ЦГМ.

Голямо количество чакъл покри бул.''Ботевградско шосе''

Голямо количество чакъл покри пътното платно при моста на ''Подуяне'' на бул.''Ботевградско шосе'' в посока център. Той е бил изсипан от необезопасен камион. Столица.bg се свърза със Столичен инспекторат от където обясниха, че вече е изпратен екип и на място е установен камиона. Към момента от фирмата собственик на машината са изпратили хора и пътното платно се почиства.

Отвори врати 52-ият магазин на "Билла" в София (СНИМКА)

В столицата вече работи 52-ият магазин на "Билла". Марката е отдавна позната на жителите на града. Новият супермаркет се намира бул. „Княз Александър Дондуков“ № 11, в близост до метростанция „Сердика“.

Трима души са пострадали при тежката катастрофа на бул. "Тодор Каблешков"

Трима души са пострадали в тежката катастрофа станала днес на бул. "Тодор Каблешков" в столицата. Сигнала за инцидента е подаден на спешна помощ в 13:50 часа, като за 10 минути на място са изпратени три екипи на Спешна помощ. Установени са мъж, жена и 6 годишно дете, които са били в едната кола, в другата кола няма пострадали. Най-тежко състоянието на 36 годишна жена тя е откарана в противошокова зала на "Пирогов" с тежки черепно мозъчни наранявания, като в момента лекарите се борят за живота ѝ.

Още интересни новини от утрешния 5 юли може да намерите - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right