Новините в София: Най-важното за деня 5 април, 2020г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 април 2020 г.

Откриват нови лаборатории за PCR тестове в София

В понеделник в София стартират нови лаборатории за PCR тестове, сподели проф. Тодор Кантарджиев по време на редовния брифинг на Националния щаб. Той допълни, че при проява на кашляне, болки в гърлото и грипоподобни симптоми хората ще бъдат изследвани за коронавирус при медици.

Взети са мерки за бизнеса и бюджета на Столична община

Една от основните задачи сега е да се почисти и дезинфекцира столицата, сподели пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Въпреки валежите в неделния ден, дезинфекцията на спирките продължава, допълни тя. С извозването на боклука няма проблем. Възложени са задачите за миене и дезинфекциране на града. Факт е, че работещите в чистотата работят в рискова зона, каза столичния кмет.

Дианабад с нов паркинг за гражданите

Вече е готов паркинга, който се изграждаше в Дианабад, сподели кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев в профила си в социалната мрежа.

И Мото-Пфое се включи в подкрепа на инициативата "Носим добро вкъщи"

Днес са доставени два лекотоварни автомобила Форд, които да се използват за разнос на храна по домовете до края на извънредното положение, сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова в социалната мрежа.

Парковете в София са затворени

Парковете в столицата продължават да са затворени, както се изисква в дните на извънредно положение в страната, се вижда в публикация социалната мрежа. Освен, че времето не е много подходящо за разходка днес, хората се притесняват да не бъдат глобени. Припомняме, че миналата седмица в софийските паркове и градинки мнозина бяха глобени с по 5000 лв за неспазване на разпорежданията за социална изолация.

Стела от "Пътят на честта" влиза в музикална комедия на режисьора Виктор Божинов

Актрисата Илияна Лазарова, която нашумя с образа на пиарката Стела Ковачева от "Пътят на честта", e част от каста на музикална комедия, режисирана от Виктор Божинов. Началото на снимките е планирано за края на юли. Разбира се, стига до тогава  коронавирусът у нас да е победен и хората да са се върнали към обичайният си ритъм.

ТУ – София и София Тех Парк с уникална разработка срещу вируса

 Оригинални очила с висока степен на защита разработиха екипи от Лаборатория  „3D креативност и бързо прототипиране на нови продукти“ към София Тех Парк и на Техническия университет – София.

Арменската църква в София ще предава онлайн богослуженията

Днес арменците в целия свят празнуват Цветница и започва Страстната седмица. Арменската църква в София съобщава, че временно преустановява достъпа до храма и до изтичане на специалните мерки за защита здравето на населението богослуженията ще бъдат предавани пряко в страницата на Църковното настоятелство в социалната мрежа.

Държавата плаща и осигуровките по схемата 60:40

Предложението на Йордан Цонев, народен представител от ДПС, държавата да плаща и осигуровките на работниците, които ще останат на работните си места по схемата 60 на 40 е прието, стана ясно от брифинга на председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

9 нови случаи на COVID-19 към 17 ч.

531 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, според информацията от Националния оперативен щаб. През деня са потвърдени още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right