Новините в София: Най-важното за деня 5 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 април 2021 г.

100% паралелно преброяване Галъп: ГЕРБ-СДС – 72 места, Има такъв народ - 50

При 100% паралелно преброяване на бюлетините от агенция Галъп, стана ясно разпределението на депутатите в парламента, съобщи „Епицентър“. То  е следното: ГЕРБ-СДС - 72 депутати, Има такъв народ - 50 депутати, БСП - 43 депутати, ДПС - 31 депутати, ДБ - 30 депутати, Изправи се, Мутри вън! – 14. ВМРО не влиза в 45-тия парламент.

Демократична България изпреварва ГЕРБ в 23 и 24 МИР на София

В два от трите МИР в София Демократична България са пред ГЕРБ/СДС. В 23 и 24 МИР ДБ бият, със сериозна преднина особено в 23 МИР. В 25 МИР - районът на лидерската битка ГЕРБ/СДС запазва преимуществото си. Резултатите са от сайта на ЦИК.

Спират водата в част от кв. „Хладилника“

Планов ремонт на „Софийска вода“ във вторник, 6 април, ще наложи спирането на водата в част от столичния квартал „Хладилника“.

Представят проекта "Интегриран столичен градски транспорт – фаза II"

Проектът „Интегриран столичен градски транспорт-фаза II“ ще бъде представен онлайн утре. Заради пандемията представянето ще бъде под формата на стрийминг на интернет страницата на проекта www.itransportsofia.bg/press. На срещата ще бъде представена информация за предстоящото започване на строително-монтажните работи на обект „„Реконструкция на трамваен релсов път по бул.  „Цар Борис III“ – от трамвайно ухо  „Княжево“ до трамвайно ухо  „Съдебна палата““: първи етап на строителството, въведената временна организация, заместващ автобусен транспорт и други.

Стартира кандидатстването по Програма "Европа" 2021 на Столична община

Започва кандидатстването, от днес - 5 април т. г, по "Европа" 2021 на Столична община. Програмата е предназначена да подкрепи граждански проекти в прилагането на добри европейски практики на местно ниво. Кандидатстването е изцяло електронно - подаване на документи и проектните предложения, предупреждават от Московска 33. Формулярите са достъпни на сайта на Програмата в „Кандидатствай тук“.

Малчуганите в София тръгнаха пак на градина и ясли

Столичните детски градини  ясли отвориха отново врати от днес за малчуганите. В София всички са отворени, потвърдиха от Столична община. Детските заведения бяха затворени за две седмици заради увеличения борй на заразените с COVID-19. От днес приемат децата, съгласно заповедта на здравния министър за отваряне. В класните стаи се завръщат и учениците след пролетната ваканция, 12 април т. г. Не всички, защото пак ще има дистанционно и присъствено.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 април. По тялото на 45-годишния мъж в...

Прочети още keyboard_arrow_right