Новините в София: Най-важното за деня 5 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 август 2019 г.

Простреляха моторист, тръгнал да бяга от полицията

Моторист бе прострелян в ръката и в крака при опит да избяга от проверка на полицейски екип. Случката като от някой филм се разигра тази нощ на бул. "Никола Петков" и Околовръстен път, съобщиха от МВР. Пътните полицаи забелязали моторист, който отива към квартал "Горна баня" с висока скорост, скрит номер и без светлини. Те опитали го спрат със звукови и светлини сигнали, но без резултат. Водачът вместо да се подчини, увеличил скоростта.По трасето втори екип, получил информация за нарушителя, се опитал да го спре отново. След преследване униформените му препречили пътя. Единият полицай излязъл от колата и се опитал да спре мъжа. Той обаче натиснал газта и тръгнал да мачка служителя на реда.


 

БЧК стартира благотворителна кампания за деца, пострадали при злополука на пътя

Стартът на Втората благотворителна кампания, която подкрепя деца, пострадали при пътно транспортни произшествия беше даден днес, събщиха организаторите на кампанията от Българския червен кръст.  От днес до 31 октомври всеки може да изпрати SMS на номер 1255, с дарение от 1 лев, за лечението на дете, пострадало при ПТП.

 

Затварят магистрала "Европа" до Нови Искър заради монтиране на тол системата

Монтирането на рамка за новата тол система ще затвори на 7 август от 23 до 24 часа в двете посоки магистрала "Европа" преди разклона за Нови Искър и Своге в посока Кулата, съобщиха от АПИ. Късното монтиране на съоръженията се прави, за да не се затруднява трафикът през деня.



ЦГМ премахва посредника при паркирането с SMS-и в “синя” и “зелена” зони

Центърът за градска мобилност придобива системата за обработване на SMS-и от паркирането в синя и зелена зони в София и вече няма да работи с посредник, съобщиха от общинското дружество. Това ще позволи на дружеството да намали и финансовите си разходи и ще спести най-малко 130 хил. лв. на година. До момента тази дейност минаваше през фирма-посредник между дружеството и мобилните оператори, но договорът с нея, сключен през 2015 г., изтича през септември 2019 г. 

 

Детски ортопед от Турция консултира безплатно в София

Известен детски ортопед и травматолог от Турция ще консултира безплатно пациенти в София. Д-р Дженгиз Чабукоглу ще преглежда на 16 и 17 август в столицата, съобщиха от лечебното заведение, по чиято покана идва в България. Лекарят е известен с успешните си операции в областта на детската ортопедия при дефекти на долни крайници, тибиална хемимелия (когато тибиалната кост е скъсена или напълно липсва), дисплазия на тазобедрената става и други тежки диагнози.

 

Мъж преби и ограби бивша любима

Мъж от Своге ограби и преби жената, с която доскоро живеел на семейни начала, съобщиха от МВР. Униформените го заловили минути след грабежа. Нападната жена подала сигнал около 1 часа вчера в районното на Своге. Изпратеният екип полицаи установил,че между двамата е имало скандал. Докато си разменяли остри думи 28-годишният мъж ударил по главата и тялото потърпевшата. Изтръгнал насила от ръката ѝ мобилен телефон и после избягал.

 

Необичаен жест: 82-годишен столичанин търси достоен собственик за колата си

Възрастен шофьор от София е толкова привързан към колата си, че в момента ѝ търси нов собственик. Защо? Защото Мишел Ников е на 82 години и е наясно, че е дошло времето да слезе от автомобила. Преди това обаче той иска да намери най-достойния нов стопанин за вярната му машина. За случката разказва Нова телевизия.

 

Ремонтират тротоара на улица "Малкара" до ИСУЛ (СНИМКИ)

През горещите летни дни продължават с пълна сила ремонтите по столичните улици. Екипи обновяват тротоара от двете страни на улица "Малкара", която е в близост до ИСУЛ. Работи се в участъка от бул. "Княз Ал. Дондуков" до улица "Стара планина", съобщават от Столична община. Премахва се старата настилка, слага се основа от натрошен камък и после се полага унипаваж. Ремонтът по улицата ще приключи в края на тази седмица.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right