Новините в София: Най-важното за деня 5 декември, 2019 г.(СНИМКИ)

photo_library
  • София вечер

    Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

  • София вечер

    Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

  • София вечер

    Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

  • София вечер

    Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

  • София вечер

    Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 декември 2019 г.

Пуснаха графика за извозване на едрогабаритен отпадък в район Лозенец

Едрогабаритни отпадъци ще се изхвърлят и извозват следващата седмица в район Лозенец в София. От кметството вчера бе публикуван графикът за извозване. "Всички, които изхвърлят стари мебели или други, по-големи, ненужни вещи - да го правят в указаните дни", призоваха от район Лозенец в социалната мрежа. В графика е посочено в кой ден по кои улици ще се извозват едрогабаритните отпадъци.

Глобиха две фирми за окаляния "Т. Каблешков"

Две строителни фирми получиха актове за замърсяване на бул. "Тодор Каблешков". Инспекторите от район "Триадица" при текущ контрол вчера, 4 декември т. г., установиха силно замърсяване на пътното платно.

Цех за мебели гори отпадъци в "Красно село"

Управителят е глобен от Столичен инспекторат Служители на Столичен инспекторат спипаха цех, който гори отпадъци. Управителят на фирмата за мебели е санкциониран. Производствената сграда се намира в район "Красно село" на ул. "Хайдушка поляна" в жк Лагера.

Арестуваха Стайко Стайков в брониран джип и с въоръжени мъже

Стайко Стайков, синът на арестувания бизнесмен Миню Стайков, снощи е бил арестуван, съобщи Нова телевизия. Наследникът на алкохолния бос е бил в брониран джип и с въоръжени мъже.

Наводнение в архива на район "Панчарево"

Наводнение има в архива на администрацията на "Панчарево". Това съобщи пред Столица.bg кметът на района Николай Гюров. Инцидентът е от тази сутрин и е доста сериозен. Щетите основно са в архива, но водата е проникнала във всички помещения, обясни Гюров.

 Кола се заби в трамвай 5 на Руски паметник

Лека кола, тип "баничарка" се е забила в трамвай по линия 5. Инцидентът е станал на кръговото кръстовище на Руски паметник в София, съобщава БНТ.

Три нови паркинга ще има в София до края на следващата година

До края на следващата година в София ще има три нови паркинга- 2 буферни и 1 наземен. Те ще бъдат в кв. "Надежда 1", на бул. "Сливница" и в района на Централна гара.Това съобщи временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност Румяна Милова, цитирана от БГНЕС. Тя поясни, че не се правят паркинги в столицата, не защото от ЦГМ нямат желание, а заради липсата на подходящи терени и интерес в хората да паркират далеч от дома.

АПП и 6 доброволци чистили в "Пирогов" няма и час след взрива (СНИМКИ)

Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" и 6 човека доброволци първи влезли и започнали да чистят в "Пирогов" няма и час след взрива. "Заедно с тези 6 човека почистихме стаите, залите и едно отделение, което трябваше веднага да започне да функционира. Много е важно местната власт заедно с пожарните и екипите на полицията да бъде едни добър смазан механизъм". Това каза пред журналисти Красимир Димитров- директор на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" по време на събитие в Панчарево. 

Наум Шопов-младши стана женски татко (СНИМКИ)

Дъщеричката на лекаря-актьор и любимата му Теа се казва Амая Един от най-популярните млади актьори Наум Шопов-младши стана женски татко. Днес половинката му Теа Минкова го дари с рожба в столична болница. Наследницата на д-р Тасев от "Откраднат живот" носи красивото име Амая.

Туристите да внимават, над 16 мечки бродят на Витоша

99% били тревопасни, последно стръвница в планината е засичана преди 12 години Над 16 мечки се разхождат из Витоша. Те са на територията на Държавно ловно стопанство "Витошко - Студена" и са засечени от наблюдението на фотокапаните, съобщава директорът на Югозападно държавно предприятие (ЮЗДП) Дамян Дамянов, цитиран от БТА.

Помощ за Кино "Влайкова": Търсят се 75 хил. лв за нова техника

Една от емблемите на София- кино- театър "Влайкова", има нужда от помощ. Помощ, за закупуването на нова и модерна дигитална кино машина. Така ще могат да се предлагат филми, отговарящи на стандартите и възможността за достъп до филми в съвременния кино формат. Цената на модерната техника обаче е 75 000 лв. Непосилна сума за купуване със собствени средства.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right