Новините в София: Най-важното за деня 5 декември, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 декември, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 декември 2020 г.

На Никулден: Пускат трафика по Околовръстното между "Младост" и "Горубляне (СНИМКИ)

Добра новина за шофьорите от столицата и не само съобщи в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов. Точно на Никулден се пуска трафика по ремонтирания близо 2-километров участък на Околовръстния път на София между "Младост" и "Горубляне". Ще има временна организация на движението и временна пътна маркировка. Работата по обекта ще продължи и през следващата година с полагане на последния износващ пласт асфалт и всички довършителни работи.

Мотористи раздават безплатна топла храна до спирка "Вишнева" (СНИМКИ)

Мотористите от Widows Sons Bg започнаха акция за раздаване на безплатна топла храна на нуждаещи се, точно до спирка “Вишнева”, на ул. “арх. Йордан Миланов”. Прекрасното дело се случва точно в Международния ден на доброволчеството. Акцията ще продължи до края на март и фургончето с храната и линейката ще чакат нуждаещите се всяка събота и неделя на обяд от 12 часа на същото място

Мъжете с бързи мотори и големи сърца не за първи път откликват на проблемите на хората в нужда. През пролетта помогнаха на района с медикаменти и витамини, и проведоха мащабни хуманитарни акции из цялата страна, разказа в социалната мрежа кметът на "Лозенец" Константин Павлов.

Доц. Кунчев обясни при какви показатели ще се разхлабват COVID-мерките

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев даде разяснения при какви показатели може да бъдат разхлабени COVID-мерките.
"При спадане на регистрираните случаи с коронавирус на 300 на 100 хиляди души, в рамките на 14 дни, ще разхлабим мерките. В момента са 600 на 100 хиляди души", каза доц. Кунчев, гостувайки в ефира на "Дарик" радио.
В средата на януари е възможно да тръгнат първите ваксинации в България. Става дума за ваксината на „Пфайзер“, допълни доцентът.

Почистени и боядисани са работещите телефонни кабини в "Лозенец" (СНИМКИ)

Почистени от нерегламентирани реклами и пребоядисани са работещите телефонни кабини в "Лозенец". Това се случи благодарение инициативата на екипите от Столичен инспекторат- "Лозенец". Заедно с контрола, който осъществяват всеки ден, те се грижат и за подобряване на градската среда. Обновените кабини са на адреси: ул. „Крум Попов“ , бул. „Христо Смирненски“ и ул. „Бряст“, бул.“ Арсеналски“ и ул. „Милевска планина“ , ул. „Димитър Хаджикоцев“, бул. „Черни връх“.

През следващата година: Нов облик на градинката пред хотел "Рила"

Популярната сред столичани градинка пред хотел „Рила“ скоро ще има изцяло съвременен облик. За това съобщи в социалната мрежа заместник-кметът на Столична община с ресор "екология" Десислава Билева.В плановете на Столична община за следващата година са заложени реконструкция и модернизация на мястото. Ще се правят едновременно ремонтни дейности, озеленяване на пешеходното пространство и консервационни дейности на археологическите пластове.

Нов живот и възстановяване на игрищата в парк "Гео Милев"

Занемарените игрища в парк "Гео Милев" ще получат възможност за нов живот и възстановяване. Това става реалност след появата на съвместен доклад на кмета на "Слатина" Георги Илиев и изпълнителния директор на "Спорна София" ЕАД Бойко Додов. За добрия развой на нещата съобщи в социалната мрежа кметът на "Слатина".
С документа страните предлагат на Столичния общински съвет да вземе решение, с което да извади от капитала на общинското дружество занемарените игрища в парк "Гео Милев" и те пак да станат публична общинска собственост.

Нови 675 заразени в София за денонощие, още 2536 излекувани за страната

За изминалото денонощие в страната са направени общо 9530 PCR теста. От тях положителни за новия коронавирус са се оказали 3614 проби. Така общият брой на заразените в страната става 158 807, като активни са 94 480. Това сочат данните в Единния информационен портал.

За Никулден: Търговци продават риба между храма "Ал. Невски" и бул. "Васил Левски"

Който още не е купил рибата за утрешния Никулден, може да отиде в пространството на улица "Оборище", между храм "Александър Невски" и бул. "Васил Левски". Там вчера и днес има пазар с прясна риба и морски дарове, съобщиха от Министерството на земеделието. Пазарът ще работи от 11.30 до 20 часа.
Всеки може да купи директно от производителите риба и аквакултури като пресен шаран, сулка, щука, пъстърва, сом, акула, веслонос, моруна, есетра, лаврак, ципура, чернокоп, както и мариновани риби, перли от водорасли, различни видове хайвер и други.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right