Новините в София: Най-важното за деня 5 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 февруари 2021 г.

16-годишна с рядко генетично заболяване бе спасена в София

Пациентката отключва малигнена хипертермия по време на лапароскопска операция на киста в УАГБ “Майчин дом” в четвъртък. Това е изключително рядко, застрашаващо живота генетично заболяване, което се наблюдава при 1 на 50 000 до 200 000 пациенти, които се подлагат на обща анестезия.  Рискът от фатален изход се изчислява на 75% , ако не се приложи незабавно животоспасяващ препарат.

В София започна разчистването на критични речни участъци и дерета (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова нареди да се започне почистване на критични речни участъци и дерета с цел превенция от наводнения. Екипи на Аварийната дирекция на Столичната община извършват почистване от наноси по поречието на р. Владайска в участък близо до моста при манастира „Св. Мина“. В дейностите по почистване са се включили и доброволци от местното население.

Верижна катастрофа блокира Цариградско, няма пострадали хора (СНИМКИ)

Верижна катастрофа на бул. Цариградско шосе при алея Яворов блокира движението по столичния булевард. Няма пострадали хора, а само материални щети, научи Столица.bg. Заради пътнотранспортното произшествие трафикът е натоварен по бул. Евлоги Георгиев е натоварен. Задръстването стига до НДК.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 8-12 февруари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.   Компанията всекидневно извършва дейности,   свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла,   подмяна на електромери,   ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение,   присъединяване на клиенти,   кастрене,   профилактика на трафопостове и други.   Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 08 – 12 февруари  2021 г.

Заради COVID-мерките: От УНСС отменят предварителните кандидатстудентски изпити

Заради COVID-мерките предварителните кандидатстудентски изпити от 15 до 19 февруари в Университета за национално и световно стопанство се отменят. Това съобщиха от висшето учебно заведение.   Заявленията на всички кандидат-студенти ще бъдат служебно прехвърлени за втората предварителна сесия от 22 март до 26 март. Тя ще се състои ако епидемичната обстановка позволява. 

Намерено е тялото на Атанас Скатов, военен пакистански хеликоптер го транспортира

Пакистански военен хеликоптер транспортира от Базовия лагер към Скарду, Пакистан, тялото на Атанас Скатов. Това съобщиха за БНР от пакистанската агенция, която обслужва експедицията на място. След неуспешна атака снощи на връх К2 в Пакистан тази сутрин българинът Атанас Скатов изчезна на слизане от Лагер 3 към Базовия лагер. 


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right