Новините в София: Най-важното за деня 5 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 май 2020 г.

Учебната година приключва дистанционно, матурите на 1 и 3 юни

Някои ВУЗ-ове ще удължат сесиите, кандидат-студентските изпити ще се проведат, коментира образователният министър Красимир Вълчев

Задължителните матурите тази година ще бъдат на 1 и 3 юни и ще започват не в 8, а в о - в 9.00. Няма да се удължава учебната година и ще приключи с дистанционно обучение, каза образователният министър Красимир Вълчев на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Възрастна жена дари две пенсии на Хематологията в "Иван Рилски"

71-годишната Венка Зарева дари две свои пенсии днес на отделението по хематология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, където се лекува от злокачествено заболяване на кръвта повече от година.

Слагат стоманената мрежа по бул. "България"

Започна полагането на стоманената мрежа по бул. „България“. Общо 20 000 кв. м. ще бъде положена в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“, който се ремонтира в момента. За това съобщи в социалната мрежа кметът Фандъкова. 

Премерът Борисов посети "Пирогов": Каквото е поискал проф. Балтов съм го направил

20 от медици в болницата са заразени при прием на пациенти по спешност, уточни диркеторът проф. Балтов

Премиерът Бойко Борисов посети болница "Пирогов" днес преди обяд. Поводът е пускането на нова апаратура - ядрено-магнитен резонанс, каза директорът на проф. д-р Асен Балтов.

Манджуков дари на ВМА 6 реанимобила "Мерцедес" (СНИМКИ)

Бизнесменът Петър Манджуков дари 6 напълно оборудвани реанимобила „Мерцедес”, съобщиха от болницата. "В такива моменти българският бизнес трябва да застане зад държавата и с отговорност пред обществото да помагаме доколкото можем", коментира Петър Манджуков при символичното предаване на линейките на ръководството на ВМА.

"Синя" и "зелена" зони за паркиране в София се възстановяват от 7 май

От четвъртък, 7 май възстановяваме работата на "синя" и "зелена" зона, едновременно с това започваме поетапно да нормализираме графиците на градския транспорт. Това каза  пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

През юли - август откриват третата метролиния, 12 минути от "Хаджи Димитър" до Красно село

Изпитанията са се забавили, защото сименс са изтеглили екипи заради коронавируса, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при посещението на метрото в Подуяне

Новият зам.-кмет по екология на София: Проектите ще се управляват прозрачно с безкомпромисно качество

Десислава Билева е съобщила на кмета Йорданка Фандъкова, че старото ръководство на Топлофикация има договори с фирми на Ковачки

Експертно, а не политическо лице е новият зам.-кмет по екология в Столична община. Това е Десислава Билева, която днес бе представена пред журналисти от кметът на столицата Йорданка Фандъкова при посещението на последната спирка на новата трета метролиния - "Хаджи Димитър" в район Подуяне.

Пропуснатите ползи в градския транспорт в София ще са около 40 млн. лв.

Загубите ще са двойно по-малки, коментира зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев

Загубите за градския транспорт в София не са 50 млн. лв., а са доста по-малко. Това е прогнозно и ще се достигне до средата на май. това обясни зам.-кметът по транспорт на Столична община Кристиан Кръстев.

Мария Илиева дари реанимационно легло на Първа АГ "Света София" (СНИМКИ)

Певицата Мария Илиева дари модерно реанимационно легло от висок клас на Първа специализирана АГ болница „Света София“. То ще подобри комфорта на родилките по време на престоя им след раждане. Дарението идва на специален ден- 5-ти май е Международният ден на акушерката.

Официално: Махат всички КПП-та от полунощ

От 00:00 часа на 6 май преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове, организирани от Министерството на вътрешните работи, на входно-изходните пътища на областните центрове.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right