Новините в София: Най-важното за деня 5 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 май 2021 г.

Намериха авиоснаряд с взривател при ремонта на трамвайното трасе при площад "Македония"

152 мм авиоснаряд от времето на Втората световна война беше намерен при ремонта на трамвайното трасе на линия №5 в участъка между площад "Македония" и Руски паметник. Това съобщи в социалната мрежа столичният кмет Йорданка Фандъкова. Кметът на София обясни, че снарядът е обезвреден от екип на Министерство на отбраната.

Арестуваха бабата на починалото във „Факултета“ момиче

Бабата на починалото в столичния квартал „Факултета“ 13-годишно момиче е задържана, съобщи Софийска градска прокуратура. Тя е привлечена в качеството на обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, т.5, вр. чл.115, ал.1 от НК. На този ранен етап от разследването, обвинението на същата е за това, че умишлено е умъртвила детето, с което е живяла в едно домакинство. То се е намирало в безпомощно състояние вследствие на заболяване, обясниха от прокуратурата. С оглед изясняване на всички обстоятелства около смъртта на детето разследването продължава.. Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа.

В София и страната: Външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата

В София и страната външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата, заяви образователният министър в оставка Красимир Вълчев. Няма да отпада учебен материал. 303 училища, които през декември не учеха и избраха да провеждат проектни дейности, сега ще провеждат заниятия през юни. Останалите ще предложат занимания по интереси. Повечето ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение за преодоляване на образователни трудности, разясни Вълчев.

Заради ремонт движението по „Хемус“ към София е с повишено внимание

Заради ремонтни дейности движението по АМ „Хемус“ в посока София се осъществява с повишено внимание, съобщиха от АПИ. Движението в района на пътен възел „Витинска река“ от км 29+000 до км 30+000 в посока София се осъществява с повишено внимание поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срок в часовия интервал от 08:30 до 17:00 часа на 05.05.2021 г.

Столична община стартира процес за адаптиране обслужване за лица с увреден слух

Столична община и Столичният общински съвет започнаха процес за адаптиране на административното обслужване за лица с увреден слух в София. Кметът на София- Йорданка Фандъкова назначи със заповед работна група, която да извърши анализ и да предложи способи за реализиране на административно обслужване на лица с увреден слух и на сляпо-глухи лица.

Заради ремонт: В Центъра остават без топла вода за близо половин година

От понеделник част от софиянци остават без топла вода за пет месеца. Потърпевши ще са абонати от центъра на столицата, съобщи Нова телевизия. Те ще търсят алтернативни варианти за къпане заради ремонт на ул. „Цар Иван Шишман”. Живуща в района споделя, че ще трябва да привикне да се мие със студена вода или да си топли вода в тенджерка на котлонче. Столичани са започнали да си купуват бойлери, за да подсигурят топла вода през месеците на ремонт.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right