Новините в София: Най-важното за деня 5 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 5 май 2022 г.

Депутати и двама с вишка свалиха украинския флаг от сградата на Столична община (СНИМКИ/ВИДЕО)

Украинският флаг, поставен преди месец на сградата на Столична община бе свален преди минути. Змането бе свалено от двама неизвестни в присъствието на депутати на парламентарно представената Възраждане.

Столичният кмет поздрави Любен Зидаров, който получи почетно звание "Доктор хонорис кауза" на НХА

Големият художник и илюстратор Любен Зидаров беше удостоен с почетно звание "Доктор хонорис кауза" на Националната художествена академия. Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на тържествената церемония в столичната галерия "Академия" и лично поздрави един от най-разпознаваемите и обичани български илюстратори.

Столична община със светкавична реакция: Отново поставиха флага на Украйна (СНИМКИ)

Светкавична реакция бе показана от Столична община. Броени минути, след като украинският флаг бе свален от сградата, знамето на Украйна отново се вее на Московска 33.


Десет години затвор получи жена за умишлено убийство в София

С решение на Върховния касационен съд (ВКС) окончателно беше потвърдено осъждането и наложеното наказание от 10 години „лишаване от свобода“ за извършено от подсъдимата умишлено убийство, съобщават от прокуратурата.


Продължават ли действията по засипване на Боянското блато

Жителите на Бояна сигнализират, че засипването на Боянското блато продължава въпреки липсата на изискващите се по екологичното законодателство процедури от строителя и собственика, и въпреки наложената принудителна административна мярка.

Балон за разходки тормози Костинброд и околните села (СНИМКИ)

Жители на Костинброд и на околните села се оплакват от системния тормоз, който търпят заради балоните с горещ въздух, издигащи се над домовете им почти всяка седмица. В редакцията на Столица.bg се обадиха местни хора, според които красивите на пръв поглед летателни средства, нанасят сериозни щети по сгради и инфраструктура. Най-много са потърпевшите от Костинброд и от селата Драговищица, Голяновци и Петърч.

Променят временно маршрутите на автобуси № 42 и №111 и на тролей №7

Временна организация на движението ще бъде въведена по бул.“Захари Стоянов“ в София, съобщават от Столична община. От 16:50 часа до 17:30 часа на 9 май се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. „Захари Стоянов” – в участъка между бул. „Добринова скала” и бул. „Панчо Владигеров”. За същия период частично се променят маршрутите на автобусни линии №42 и №111, както и на тролейбусна линия № 7.


Нови сблъсъци пред паметника на Съветската армия в столицата

Нови сблъсъци станаха днес пред паметника на Съветската армия в София между желаещи да „опаковат“ монумента с украински знамена и противници на тази идея. Младежи бяха направили жива верига около паметника и не позволяваха той да бъде покрит с чужди флагове. На мястото има и полиция, която предотврати по-сериозно сбиване.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right