Новините в София: Най-важното за деня 5 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 март 2020 г.

Блок в "Младост" пропищя от жена, отглеждаща десетки животни в дома си

Жители на „Младост” в София се оплакват от жена, която отглежда десетки кучета и котки в апартамента си. Хората твърдят, че се опитват да се справят с  проблема от години и че многократно са подавали жалби, но резултат няма, разказват от Нова телевизия.

За втора година в София ще има Поход на толерантността

Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова, Националният координатор за борба с антисемитизма г-н Георг Георгиев и Организация на евреите в България "Шалом" канят гражданите на София за втора поредна година да се включат в Похода на толерантността. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.

Катастрофа на ул. "История Славянобългарска", загина възрастен пешеходец

Възрастен мъж е загинал при катастрофа на столична улица "История Славянобългарска", съобщиха от МВР. Инцидентът е станал малко преди 10.30 тази сутрин. По първоначална информация, при маневра обратен завой, лек автомобил "Шкода Фабия", управляван от 33-годишен, е ударен странично от "Порше Кайен", шофирано от 25-годишен неправоспособен водач. От удара Шкодата  отскача на тротоара и удря фатално пешеходеца.

Новият правилник на СОС: Ще има питания и към районните кметове

До февруари 2022 г. всички документи и доклади да са в електронен вид и на сайта на Местния парламент Кметът на София Йорданка Фандъкова вече няма е единствената, към която ще се правят питания от общински съветници на сесиите на Столичния общински съвет. Въпроси ще има и към районните кметове, защото те също са избрани от столичани. Това предвижда новият Правилник за организацията и работата на СОС.

За първи път Женски пазар с намаление от 10% за дамите на 8 март

Плодовете и зеленчуците на близо 200 сергии ще са по-евтини само в неделя Осмомартенско намаление ще има на всички стоки и продукти за жените, които пазаруват на 8 март в неделя, съобщиха от Пазари "Възраждане".

Обявиха грипна епидемия в цялата страна от 6 до 11 март

Със заповед на здравния министър е обявена грипна епидемия на територията на цялата страна от 6-и до 11-и март, включително. Причината е рязкото нарастване на броя на болните от грип тип "В" и остри респираторни заболявания. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов.

Земетресение от 2,7 до София

Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщи БГНЕС. Земният трус е усетен в 15,07 ч. с епицентър на 5 км североизточно от Мирково и на 56 км източно от София, с дълбочина 5 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център.

Ограничават на 70 километра скоростта на "Тракия" от София към Бургас

До 13-ти март скоростта на движение при изхода на София на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас е ограничена до 70 км/ч. Поради изграждането на складова база, офиси и магазин край пътя е затворена за движение аварийната лента. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right