Новините в София: Най-важното за деня 5 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 март 2021 г.

Кметът на "Витоша" пред Столица.bg: Най-належащо е изграждането на канализация и пътна инфраструктура

Столица.bg продължава поредицата с интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на "Витоша" инж. Теодор Петков разказва за строителството на детски градини и училище в Манастирски ливади-запад. Надява се, че скоро ще започне изграждането на дългоочакваната канализация в кварталите на "Витоша".

Проф. Ангелов: Хакери атакуваха електронния регистър за ваксините

Здравният министър проф. Костадин Ангелов сподели, че тази сутрин към регистъра за записване за ваксиниране е имало тежка хакерска атака. „Информационно обслужване” удържа на тази хакерска атака и всичко е абсолютно съхранено и нямаме никакъв достъп до базата данни“, обясни здравният министър. Проф. Костадин Ангелов сподели, че Електронният регистър за ваксиниране е направен според очакваните доставки на ваксините.

Заповед на Фандъкова: Без агитационни плакати по рейсове, спирки, паметници и дървета

Столичният кмет Йорданка Фандъкова издаде заповед да не се лепят или изписват агитационни материали в и на превозните средства от градския транспорт, спирки, електрическите табла и касети, паметници и дървета в София.

8 500 електронни билета са продадени за една седмица в София

8 500 електронни билета за столичния градски транспорт са закупени през първата седмица от пускането им в мобилното приложение, информираха  от "Центъра за градска мобилност."  Превозният документ важи 90 минути от момента на валидацията му за метрото и за наземния транспорт. Карта за еднократно пътуване за метрото и наземния транспорт е достъпна онлайн през приложението MPASS на адрес: https://sofia.mpass.bg. Новата услуга е част от цялостната програма на ЦГМ за осигуряването на нови удобни и сигурни възможности за пътуващите в обществения транспорт на столицата.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 8-12 март

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага да бъдат извършени следните планирани прекъсвания на електрозахранването за периода 08-12 март 2021 г.

Преди Задушница: Чисти се около гробищата в "Панчарево", "Витоша", "Нови Искър" и "Искър"

Почистване на прилежащите площи около гробищата в десетте населени места в район "Панчарево",  както и във "Витоша" - Княжевските, Боянските, Драгалевските и Симеоновските гробища се прави в деня преди Голяма Задушница. Това съобщиха от Столичен инспекторат.  В " Нови Искър" във всичките 16 села с гробищни паркове и в район "Искър" в с. Бусманци  ще се направи оборка и извозване на събраните отпадъци. Почистването ще продължи и в следващите дни при необходимост. 


 

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right