Новините в София: Най-важното за деня 5 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 октомври 2020 г.

Отварят програма "София избира" за 1,5 млн. лв, гражданите избират-Столична община финансира (СНИМКИ)

Столична община отваря нова програма, в която ще се приемат идейни предложения и проекти на граждани, неправителствени организации и други. Тя ще бъде за 1,5 млн. лв. и най-важното за нея е, че изборът на проект зависи от гласуването на гражданите, което ще бъде онлайн. Това съобщи днес на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова.    Програмата ще бъде заложена в проекта за бюджет за 2021 година на Столична община. Именно за това събирането на идейните предложения с ориентировъчна стойност започва от днес. Срокът е до 25 октомври, каза столичният кмет. А гласуване ще бъде през целия месец ноември. 

"Топлофикация София" готова да пусне парното

„Топлофикация София” има готовност да пусне парното в столицата. Според нормативната уредба общото включване на отоплението в  града може да почне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване. Дружеството получава седмична прогноза за времето, следи промените и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания.

В градския транспорт на София скоро ще има и работещи видеокамери

Скоро в градския транспорт на София ще има и работещи видеокамери. Това каза пред Bulgaria ON AIR  директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. Той коментира и варианта билетчето за пътуване да важи за определено време, а не за всички линии и за цял ден. Той разясни детайли около новата тикет система  и кога тя ще заработи в столицата. 

Педагог с COVID-19 и в Софийската духовна семинария, училището минава на дистанционно обучение

Има диагностициран преподавател с коронавирус и в Софийската духовна семинария. Заради положителната проба от днес учебното заведение минава на дистанционно обучение Преподавателят е в "Пирогов". Състоянието му е добро, според лекарите. 

Карантинираха два класа на столичното 125 училище в "Младост"

Карантинираха две паралелки от I и VII клас на столичното 125 училище "Боян Пенев" в "Младост", съобщиха от Столична РЗИ. Две деца, които са от едно семейство са с положителни резултати за COVID-19. Малчуганите е трябвало да направят изследване като контактни на баща си. Тестовете им са положителни, на майката отрицателен. Едното дете е първокласник, а другото в VII клас.

Общински съветник се ангажира да се търси друг терен, за да се реши проблема в Обеля 2

Общинският съветник Калоян Паргов се зае да решава проблем със застрояване в столичния квартал Обеля 2, район Връбница, в междублоковото пространство на блокове  №№ 260, 261 и 262. Там има напрежение, създадено от инвестиционни намерения на собственик на терен и жителите в квартала. 

Иван Гешев отиде в столичния "Левски" след разбитата група за дрога и имотни измами

Главният прокурор Иван Гешев отиде днес в софийския квартал "Левски", район Подуяне заради разбитата престъпна група за лихварство и имотни измами, съобщиха от Апелативна прокуратура София. Рано тази сутрин еипи на ГДБОП и жандармерия успешно извършиха акция в три столични квартала. Операцията е под ръководството на Специализирана прокуратура.

Младеж с четири избити зъба в бар в Ботевград

Трима души са арестувани за сбиване в нощно заведение в Ботевград. Инцидентът е станал през уикенда около 2.20 часа, съобщиха от ОД на МВР София област. 23-годишен младеж от Ботевград е бил с четири избити горни зъба, но категорично е отказал лекарска помощ.

Спират водата в „Младост“ 1А и няколко вилни зони в община „Панчарево"

Подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 504 жк „Младост“ 1А ще спре водоснабдяването във вторник, 6 октомври, вторник, в 6 жилищни блока в квартала.Спиране на водоподаването ще има и в няколко вилни зони в община „Панчарево".



 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right