Новините в София: Най-важното за деня 5 септември, 2019 г.

нощен трафик

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 септември 2019 г.

Запалиха автомобил в "Овча купел" 2 (ВИДЕО)

Кола е запалена през тази нощ в столичния квартал "Овча купел" 2 пред блок 30, алармират граждани в социалната мрежа. Возилото е паркирано до други машини и опасността и те да пострадат от стихията е огромна.

Блъснаха момиче на "Петте кьошета"

Лека кола е блъснала вчера момиче на пешеходната пътека на бул. "Христо Ботев" при улица "Неофит Рилски"

Хората в "Изгрев" тормозени от агресивен питбул

Агресивно куче от породата "питбул" притеснява хората от "Изгрев". Преди дни животното смъртоносно е нахапало пинчер. Драмата стана причина гражданите да се обединят и да поискат питбулът да бъде отнет, а собствениците глобени. Стопанката на умъртвения домашен любимец - Нина Маринова застана пред камерите на Нова телевизия и разказа за преживения от нея ужас.

Мая Манолова посочи първите три неща, които ще направи, ако стане кмет

Бившият омбудсман Мая Манолова обясни пред камерите на bTV кои ще са първите три неща, които ще направи, ако спечели кметската надпревара в София. Това са отваряне на Столичната община за граждани, завършване на детската площадка пред бл. 13 в кв. „Овча купел” и отключване на спортното игрище в село Кривина.

Кметът на с. Кривина: На футболното игрище сега има турнир, какво ще отключва Манолова (СНИМКИ)

На втория ден след изграждането на спортния обект е открадната изкуствената трева, местни младежи спасили площадката от разруха, коментира пред Столица.bg Венцислав Игнатов

Ремонтът по Цар Борис III ще е през 2020, скоро пускат тръжна процедура

Трамвай 5 ще преминава през линеен парк от Руски паметник до Македония Завършило е препроектирането на трамвайното трасе на 5-а по бул. Цар Борис III и скоро ще бъде обявена нова тръжна процедура за изпълнител, научи Столица.bg. Това ще е втора процедура, тъй като спечелилият изпълнител Джи Пи груп се отказа през октомври 2018 г. Реконструкцията е с европейски пари - 46 млн. лв.

Манолова с най-много номинации за София сред БСП

БСП официално се регистрира за кметската надпревара. В ЦИК бяха внесени 10 хиляди подписа, каза пред журналисти лидерът на левицата Корнелия Нинова. За това дали партията ще подкрепи кандидатурата на Манолова за кмет Нинова поясни, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет.

Питбул нахапа дете в парк "Света Троица"

9-годишно дете е било жестоко нахапано от питбул в софийския парк „Света Троица“, съобщава ТрафикНюз. Инцидентът е станал в малките часове снощи. Момчето е било с тримата си по-големи братя. Групичката се придвижвала през парка към дома, а кучето изведнъж ги нападнало

"Аварийна помощ и превенция" се грижи за пострадалите в пожара в Бухово (СНИМКИ)

АПП осигури техника на НАГ за оглед на сградата, няма конструктивни изменения Дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община пое цялата организация, за да помогнат по-най-бързия и адекватен начин на пострадалите семейства от пожара в Бухово, район Кремиковци. Вчера в ранния следобед жилищната кооперация бе обхваната от пламъци и 200 души, живеещи там бяха евакуирани.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right