Новините в София: Най-важното за деня 5 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 януари 2022

Снимка: Ани Дончева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 5 януари 2022 г.

Нов опит за измама с проститутка в София

Измамен е бил , жител на столичния квартал „Зона Б-5“, където се е случил опита за изнудване. По негови думи измамниците си избират кооперации без видеонаблюдение.

Серия дръзки кражби тревожи жителите на Оборище

От месеци жителите на столичния район Оборище са притеснени заради серия от дръзки кражби. При последният случай крадците са отмъкнали златни и сребърни бижута на семейство, което е било извън София по време на празниците.

Столична община преминава изцяло към електронни административни услуги

От 4 януари общинската и районните администрации на Столична община преминават изцяло към Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги, съобщават от общината. Предоставянето на повече електронни услуги за гражданите и бизнеса е един от приоритетите в програмата за управление на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Дъщеря, убила майка си по жесток начин, отива на съд в София

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 38-годишна жена, която умишлено умъртвила майка си, съобщават от институцията. Тя е нанесла, около 100 удара с ръце и крака по тялото и главата на жертвата. Обвиняемата е завършила средното си образование в България, след което продължава обучението си в чужбина. Тя е била зависима от алкохол, марихуана, екстази, амфетамини и др. вещества. 38-годишната жена, често е проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.

Проектът за Зеления ринг в София е одобрен от Експертен съвет, предстои ПУП

И през 2022 г. продължава усилена работа за старта на Зеления ринг в София. Проектът на Столична община е на прага на реализацията, след като идейният проект на Зеленото трасе вече е одобрен от Експертен съвет, научи Столица.bg. Както е известно първият участък на екотрасето е от район Изгрев - гара Пионер, през Цариградско, покрай Арена Армеец и до ВТУ "Т. Каблешков", бившето ПЖИ, в Слатина. За проекта са помогнали от Софияплан и сдружението Велоеволюция. Ще има представяне, около средата на януари т. г., на Зеления ринг и на базата на идейния проект ще се изработи ПУП. 


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right