Новините в София: Най-важното за деня 5 юли, 2019 г.

София

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 юли 2019 г.

Променят маршрутите на автобуси 76,204, 304 и 604 заради ремонта на "България"

Ремонтът на пътните платна по бул. "България" ще промени доста организацията на движението в София. От днес до 19 юли се забранява влизането на коли по южното платно на пътната артерия в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов" до бул. „Черни връх". Трафикът ще бъде насочен двупосочно в северното платно на булеварда, съобщават от Столична община. Отново от днес до 19 юли има и частична промяна на маршрута на автобус 76 в посока към квартал "Гоце Делчев". 

"Файненшъл таймс" търси нови 30 служители за екипа си в София

30 нови работни места за софтуерни инженери, продуктови мениджъри, бизнес анализатори, дизайнери ще отвори до края на тази година в офиса си в София световният информационен гигант "Файненшъл таймс", съобщи investsofia.com. Компанията премести в столицата още един от важните си екипи по създаването на продукти и технологии. Новото звено FT Specialist ще прави от София продукти за доказаните марки на фирмата като Investor Chronicle, fDi Intelligence и The Banker.

Планови прекъсвания на тока в София за периода 8-12 юли

Планови спирания на тока за периода 8-12 юли ще има на територията на София. Прекъсването на електрическото захранване е с цел подобряване на мрежата и нови инвестиции, съобщават от ЧЕЗ.

Жена почина в трамвай 12

Жена е починала днес следобед докато е пътувала в трамвай по линия 12. Инцидента е станал на спирка в кв. Триъгълника. На място веднага са изпратени екипи на Спешна помощ и полицията. За съжаление жената е издъхнала преди да дойде помощта.

Отлагат ремонта на Западен парк за 2020 г.

Ремонтът на Западен парк в София за близо 10 млн. лева ще бъде отложен за 2020 г. Първоначално той трябваше да приключи през юни тази година, но бе отлаган вече няколко пъти. Първото спиране бе заради дъждът и лошото време, а последното заради грешка на проектантите. Първоначално бе съобщено, че ремонта ще бъде изпълнен в срок и забавянето ще се навакса, по думите на инж. Чавдар Гигов от "Софинвест" , това няма как да се случи.

Модерни времена: Сватба в тролей

Сватби са правени на най-чудати места по света. Но за първи път някой се сеща да направи тържеството в тролей. И то в София. Превозното средство ще вземе новобрачните след края на церемонията в църквата, разказва Нова телевизия. То е изненада за младоженците от страна на бъдещата свекърва Ива Петкова. Тролейбусът ще бъде специално нагизден, а с отварянето на вратите ще излетят балони. Той ще обикаля по улиците на столичния град дори и там, където няма контактна мрежа.

Най-много офиси в София се строят в района на "Цариградско шосе"

Най-много проекти за изграждане на офиси има в района на бул. "Цариградско шосе" в София. До няколко години ще има бум на строителството и в квартал "Хладилника", съобщават от консултантската фирма в сферата на бизнес имотите МВL, цитирана от money.bg. В момента е тръгнал процесът на изграждане на 405 000 ĸв. м oфиc плoщи в Coфия. Има още 454 000 ĸв. м, които вече са планирани. По-голямата част от тях мoгaт дa бъдaт зaвъpшeни дo ĸpaя нa 2022 г. 

Бездомни животни ще имат свой град в "Младост" 1

Доброволци от столичния квартал "Младост" 1 са поставили основата на своеобразен град за бездомни животни. Идеята е всяка една живинка без стопанин и подслон да получи и своя къщичка, разказват от Bulgaria ON AIR. В основата на инициативата е Ирина Николова. Тя е дъщеря на военен пилот. Той толкова обичал гълъбите, че при всеки полет си взимал по една птица. Жената прави организация, в която за кратко време се събират много доброволци. И започва да се работи за това всяко бездомно куче да получи и свой дом.

Отличници от "Студентски" се потопиха в магията на Индонезия (СНИМКИ)

Децата от район "Студентски", които участват в инициативата "Ваканцията на отличниците", се докоснаха до магията на Индонезия. Подрастващите се запознаха с културата на тази екзотична страна. Те научиха какво представлява метода "батик"-традиционна техника за рисуване на платове с восък. Момчетата и момичетата се опитаха да свирят на индонезийския музикален инструмент „ангклунг“. Накрая децата премериха сили в стратегическата игра „конгкак“, съобщават от администрацията на района.

Без топла вода ще бъдат в "Младост" и "Дървеница"

Заради профилактика и необходими ремонтни дейности част от столицата ще бъде без топла вода през по-голяма част от месец юли, съобщават от "Топлофикация София" ЕАД. От 00.00 часа на 8 юли 2019 г. до 24.00 часа на 20 юли 2019 г. ще бъде спряна топлата вода в ж.к. „Младост“ – 3.

Пускат нова автобусна линия 166 до “Витошко лале”

Нова автобусна линия с номер 166 се разкрива от 6 юли до 27 октомври. Тя ще се движи от крайна станция Зоопарка по маршрута на автобусна линия №93, до спирка “Разклона за лифт Драгалевци”, продължава по маршрута на автобусна линия № 66 до отклонението за лифт “Витошко лале” и по отклонението до площадката пред лифтовата станция, двупосочно.  Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута и на крайна и начална спирка в района на лифтова станция “Витошко лале”, съобщават от ЦГМ. 

Още интересни новини от утрешния 6 юли може да намерите - ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right