Новините в София: Най-важното за деня 5 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 5 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 юни 2021 г.

Стотици деца посетиха Детския панаир в София (СНИМКИ)

В съботния ден стотици деца посетиха Детския панаир в София, видя Столица.bg. В тазгодишното издание на Детския панаир в столицата имаше над 40 полезни и забавни събития  за малчуганите. Рисуване, програмиране, песни и танци бяха само малка част от забавленията пред Народния театър „Иван Вазов”.

В София обявиха нови места за ваксинация на открито

След големия интерес към ваксинацията в столичните паркове миналата седмица, обявиха нови места за ваксинация, съобщи bTV. Тази събота и неделя столичани могат да се ваксинирате на следните места: Южен парк – входа при бул. „Гоце Делчев“, Борисова градина – входа при Орлов мост, Бул. „Възкресение“ при магазин Т-маркет, Северен парк – входа при ул. „Бели Дунав“.

По 10 000 столичани и гости на ден привлича Бакхус на Женския пазар в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

По 10 000 столичани и гости на София минават през кулинарния фестивал Бакхус на Женския пазар в София, съобщиха пред Столица.bg домакините. Днес и утре продължава едно от най-сладките и вкусни места в столицата. От 11 часа хората започнаха да прииждат, за да се насладят на вкусните храни, който представят виртуози в куланирията. Входът за фестиваал е безплатен за до двама души от група. Хората, които ползват електромобил и заведат приятел, единият билет е подарък от Женския пазар. Условието е да се покаже последното пътуване на входа – независимо от часа.

16-годишен е арестуван за изнасилване и убийство на детето в с. Ковачевци

16-годишен е арестуван за убийството на 7-годишното момиченце в с. Ковачевци, Самоковско. Детето е било изнасилено и убито. Близките споделят, че арестуваният е живеел сам. Настояват за най-тежкото наказание. Местни жители споделиха за bTV, че детето е живяло в къща в покрайнините на селото. Вчера, прибирайки се от училище, Василена започва да си играе.

Откриха мъртво 7-годишно момиченце в къща в самоковското с. Ковачевци

7-годишно момиченце е открито мъртво в къща в самоковското село Ковачевци. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на детето снощи, час преди полунощ. По информация на близките малката Веселина е била изнасилена. Образувано е досъдебно производство за тежко криминално престъпление. Действията по разследването продължават под надзора на Софийската окръжна прокуратура. 

Ремонт ограничава движението по Околовръстното около Казичене (СНИМКИ)

Движението по пътя около Казичене е ограничено заради ремонт на асфалтовата настилка, видя Столица.bg. Ограничението по Околовръстното е 40км/ч.


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right