Новините в София: Най-важното за деня 6 август, 2019 г.

новини

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 август 2019 г.

 "Софийска вода": Водата в София е с отлични качества и е напълно безопасна

Водата в София е с отлични качества и е напълно безопасна, съобщават от "Софийска вода", поради излезнали твърдения в медийното пространство, направени по-рано днес от общински съветник, относно качеството на питейната вода в столицата.

МВР и БАБХ конфискуваха половин тон месо в Етрополе

Спряно е пласирането на половин тон месо с неясен произход от Етрополе. Конфискацията стана по време на съвместна акция в транжорна на служители от РУ- Етрополе и Българската агенция по безопасност на храните.

ТКЗС-то на с. Искрец се превърнало в супермодерна нарколаборатория

Супермодерна нарколаборатория бе разбита при акция на криминалисти от ОД на МВР София и полицията в Своге. В оборудваното с технологии съоръжение за дрога се е превърнало ТКЗС-то  в село Искрец, съобщават от МВР. При специализираната полицейска операция е открита наркоплантация.

Източват банкомати в София по нова технология

Има опит за източване на два банкомата на столичния булевард "Сливница". Атаката е от миналата нощ. На този етап няма яснота дали има взети пари от машините, съобщи БНР. Бандитите са ползвали нова технология. Пробити са малки дупки на устройството. През тях се манипулира електрониката на банкомата.  След това той сам пуска пари без в него да има дебитна или кредитна карта.

Инициативи за подобряване поведението на децата на пътя стартират в София

През целия месец август, Serdika Center и Институтът по пътна безопасност стартират редица инициативи, свързани с подобряване поведението на децата на пътя. Всеки уикенд до края на месеца, експертите от Института по пътна безопасност организират демонстрации за деца. Целта е най-малките да бъдат научени да спазват правилата на пътя. Инициативата е насочена към деца на възраст между 5 и 12 години.

Младежи с увреждания готвят и спортуват в център "Света Марина" (СНИМКИ)

Дневният център "Света Марина" на улица "Гюешево" помага на хора с увреждания над 18 години да се адаптират по-лесно в живота. Това е група от 64 момчета и момичета. Повечето от тях идват сутрин, а вечер родителите им си ги взимат. Центърът е управляван от сдружението "Информация и консултации". Директорът на неправителствената организация Марияна Велева и управителят на дневния център Йотка Тодорова представиха пред журналисти част от уменията на младежите. Те влязоха в ролята на кулинари. И направиха едни страхотни плодови шишчета.

Във "Възраждане" спасяват паметник на културата от летните бури (СНИМКИ)

Паметник на културата във "Възраждане" е обезопасен от всички страни със заграждения. Постройката се намира на столичната улица "Св.св. Кирил и Методий". Тя дели един двор с Професионалната гимназия по прецизна техника и оптика "М.В.Ломоносов". На входната ѝ врата стои надписът "БКС Център".

Ремонтът на "Каменоделска" затваря за автомобили нови улици

Нови улици ще бъдат затворени заради мащабния ремонт на улица "Каменоделска", съобщиха от Столична община. Измененията започват на 7 август и ще бъдат в сила до 28 август.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right