Новините в София: Най-важното за деня 6 декември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 5 декември 2019 г.

Почина Стоянка Мутафова

На 97 години почина легендарната актриса Стоянка Мутафова. Тя си е отишла от този свят рано тази сутрин. "В 6,15 ч. загубихме Стоянка Мутафова. Нейният Нейчо си я прибра на Никулден! Поклон пред светлата й памет!", написа във фейсбук нейният близък приятел Евгени Боянов.

Тежка катастрофа на "Ботевградско" с трамвай, има пострадал човек

Движението е спряно, пуснати са допълнителни автобуси по линия 117 до гара "Подуяне" Тежка катастрофа е станала тази сутрин на бул. Ботевградско шосе. Два автомобила, единият бус и трамвай са се ударили на бул. Ботевградско шосе и ул. Витиня в посока Подуяне. Има пострадал човек. На мястото веднага е пристигнала линейка на 7-ата минута и е откаран в болница.

Замърсяването на въздуха в София е над нормата

Днес праховите частици във въздуха над столицата са над определената норма, съобщава Офнюз. От Столична община излизат с призив да се използват колите днес по-малко и да се използва екологично гориво.

СДВР: От 1 декември 2019 не задължително смяната на регистрационните табели на колите

Сменя се само талонът, гласи промяна в Наредбата от преди 19 години Смяната на регистрационните табели на автомобилите вече не е задължителна. Промяната е в Наредба № I-45 от 24 март 2000 г. и е в сила от 1 декември т. г., съобщават от СДВР.

Последно сбогом със Стоянка Мутафова на 9 декември

На 9 декември, понеделник, в Сатиричния театър ще е поклонението пред великата българска актриса Стоянка Мутафова, съобщи 24 часа. Легендата почина тази сутрин в 6.15 ч. във ВМА.

Ексминистър поема транспорта на София

Кристиан Кръстев става зам.-кмет в Столична община. Следващата седмица ще стане ясно, кой е новият зам. по строителството Кристиан Кръстев ще е новият зам.-кмет на Столична община с ресор "Транспорт". Това съобщи на пресконференция днес столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя обяви новата структура на администрацията на Московска 33.

София първенец по нарушители за скорост

София държи рекорда по нарушения за скоростта. Това показват данните от проверката на СДВР. В столицата са установени 7742 нарушения. Приключи специализираната полицейска операция за контрол на скоростните режими, която беше от 25 ноември 2019 г. до 1 декември 2019 г.

Софийски градски съд отхвърли да регистрира "Няма такава държава"

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия "Няма такава държава", съобщиха от СГС. Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че "Използване на знамето в символа на партията е налице, не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката".

Планирани прекъсвания на тока в София за периода 9 - 13 декември 2019

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Спецпрокуратурата остави в ареста трима от наркодилърите от Елин Пелин

Трима от четиримата от престъпната група от Елин Пелина продавала наркотични вещества остават в ареста. Искането на Специализираната прокуратура бе уважено от Специализирания наказателен съд и наркодилърите ще бъдат зад решетките, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Катастрофа затруднява движението по Околовръстното

Катастрофа е станала на Околовръстното в София, на разклона за ул. Лозен, видя Столица.bg. Вероятно гъстата мъгла е допринесла за произшествието.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right