Новините в София: Най-важното за деня 6 февруари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 февруари 2020 г

128 снегорина са чистили цяла нощ пътните артерии на столицата

Цяла нощ 128 снегорина почистваха улиците и булевардите, по които се движи градския транспорт. Рано тази сутрин започна почистване и на основни вътрешноквартални улици, подлези и спирки на градския транспорт. Това съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова.

В София отвори врати кризисен център за деца, жертви на трафик и насилие

  В София отвори врати кризисен център "Надежда" за деца, жертви на насилие и трафик. На пострадалите ще се дава здравна, психологическа и юридическа помощ, съобщи пред журналисти кметът Фандъкова. Столична община и Социалното министерство са осигурили финансирането съвместно.

Трамваи блокираха движението в района на площад "Славейков"

Силният снеговалеж направи придвижването на пешеходците в София повече от трудно. Но явно лошото време се е отразило и на градския транспорт. Няколко трамвая са спрели в района на площад "Славейков" в столицата

Йорданка Фандъкова: Бюджет 2020 е точно фокусиран в кварталите и екологията

Проектът за бюджет на Столична община за 2020 година претърпя още едно увеличение и вече е в размер от 1, 729 милиарда лева. Първоначално проектът беше 1,703 млрд.лева, но след общественото обсъждане бе увеличен с 20 милиона лева.

Награждават най-добрите пожарникари за 2019 година в НДК

Най-добрите пожарникари за изминалата година ще бъдат наградени на церемония утре, 7 февруари от 11 часа в Зала 6 на Националния дворец на културата.  Призовете ще бъда раздадени на събитието „Пожарникар на годината” – 2019.

Верижна катастрофа на бул. "Никола Вапцаров", има задръстване

Верижна катастрофа е станала на столичния булевард „Никола Вапцаров“, съобщи БГНЕС. Инцидентът е след пресечката с бул. „Черни връх“.

11 железопътни гари по линията София- Плевен и София- Видин без ток заради лошото време

Поради усложнена метеорологичната обстановка и обилния снеговалеж в страната движението на влаковете се осъществява при тежки зимни условия. На много места липсва напрежение в контактната мрежа. Причините са паднали далекопроводи на електрозахранващата мрежа и дървета, съобщават от БДЖ.

Мъж и жена пострадаха при масов бой пред хотел в Боровец

На 5 февруари около 4.10 часа в полицейския участък в Боровец се получил сигнал за възникнало сбиване между няколко души на уличното платно пред хотел в курорта. Изпратените на място полицейски служители установили, че са пострадали 23- годишна жена /с лека телесна повреда/ и 28- годишният ѝ приятел /със счупена челюст/.

Кметът на София: Манипулация е, че парите в бюджета са по-малко за районите

Манипулират се хората, че нямало пари за кварталите и се делят районните кметове. Чух и коментари от типа „Признаваме, че работите, но не сте амбициозни“. За мен е важно да сме реалисти. И второто обвинение е, че не се насочват средства към кварталите. Това е страхотна манипулация, защото всъщност всички средства от бюджета са насочени към всички райони на София. Това коментира кметът Йорданка Фандъкова пред журналисти след като започна разгорещена дискусия за Бюджет 2020 на Столична община в залата.

Демократична България и Бонев гласуват против Бюджет 2020 на Столична община

Въпреки, че споровете за Бюджет 2020 на Столична община продължават четвърти час, вече е ясно коя политическа сила как ще гласува. Против бюджета се обяви лидерът на Демократична България в СОС Методи Лалов. Ние ще гласуваме против, заяви той пред журналисти. Малко преди това той излезе от залата и грубо се развика срещу кмета Йорданка Фандъкова, докато тя отговаряше на журналистически въпроси.

Гласувано: Бюджетът на София е 1.729 млр. лв. за 2020 (СНИМКИ)

Над 5 часа продължиха дебатите в СОС, парите в районите скараха общински съветници София ще разполага с 1.729 млрд. лв. за 2020 г. След 5 часа спорове, обсъждане и обиди бюджетът на Столична община бе гласуван. Той бе приет с 32-"за" и  26 "против" от общо 58 гласували.

В София: Уседналостта за прием в яслите и градините влиза в сила от септември

Критерият за уседналост няма да важи за предстоящото голямо класиране през май месец тази година за прием в ясла или детска градина. Той ще влезе в сила през септември. Това обясни зам.-кметът по култура и образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов, цитиран от БГНЕС.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right