Новините в София: Най-важното за деня 6 февруари 2021 г.

Новините в София за деня 6 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 февруари 2021 г.

Засилени проверки за COVID-мерките в София през почивните дни

Столичната РЗИ и полицията засилват проверките за това дали и как се спазват COVID- мерките през почивните дни. Инспекции се извършват в търговските вериги, хранителни магазини и обекти с обществено значение. При една от тях е констатирано неспазване на зеления коридор, каза проверяващият инспектор Людмил Бързев, цитиран от БНР: "Бяха допуснати в обекта лица под 65-годишна възраст, за което към отговорното лице на обекта е съставен акт за административно нарушение. Стойността на акта е от 300 до 1 000 лв".

Заради PCR-тест за Швейцария: Над 50 човека блокирани с часове на летище "София"

Поставено искане за отрицателен PCR - тест за влизане в Швейцария остави блокирани с часове на летище "София" над 50 човека. Хората имат купени билети за Швейцария, но останаха на летището заради изненадващото условие, разказват от БНР. Според слушатели на медията здравните власти в държавата въвеждат искането за негативен PCR- тест от 8 февруари, което е понеделник.

Оправиха разместени знаци на кръстовището на "Тодор Каблешков" и ул."Луи Айер" (СНИМКИ)

Неизвестни вандали бяха разместили пътните знаци на кръстовището на бул. "Тодор Каблешков" и ул."Луи Айер". Така имаше опасност от катастрофи. След получен сигнал в район "Триадица" екип, под ръководството на специалисти от отдел „Пътна безопасност“, оправи разместената маркировка. Това стана за по-малко от час след получаването на сигнала за проблема. Нямаше необходимост да се търси съдействие от служба „Аварийна безопасност“ на Столична община.

Продължава пребоядисването и ремонта на пейки между блоковете в "Искър"

Продължава пребоядисването и ремонтирането на пейки между блоковете на територията на „Искър“. От началото на тази година са напълно освежени 40 пейки. На част от тях са подменени талпите, а където е било необходимо са ремонтирани и перголи. Това съобщават от администрацията на района в социалната мрежа.
Освежаването на пейките в междублоковите пространства започна поетапно от началото на октомври в ж.к. „Дружба-1“, ж.к. „Дружба-2“, в село Бусманци и кв. „Димитър Миленков“. Общо ремонтираните и пребоядисани пейки до момента е над 80.

Увеличиха рейсовете по линии 63 и 66 за ходенето до Витоша

Осигурени са допълнителни автобуси заради многото желаещи да се придвижат до Витоша. Първият от допълнителните рейсове по линия 66 е пуснат тази сутрин в 9.35ч. Дежурните екипи на Центъра за градска мобилност наблюдават и ако имат възможност ще реагират съобразно пътникопотока.
Допълнителните автобуси по линии 66 и 63 до и от Витоша са в сила от 30 януари до 30 март в събота и неделя и почивните дни. Това съобщават от Столична община.

Нови 206 заразени в София за 24 часа, ваксинираните за денонощие са 2835

За последните 24 часа в страната са направени общо 12 463 теста, от които 6702 са PCR, а 5761 са с бърз антигенен тест. Положителни за новия коронавирус са се оказали 910 проби. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 223 059, от които активни са 20 727. Това показват данните в Националната информационна система.

Санкционираха и кмета на "Кремиковци" за нарушаване на COVID-мерките

При проверките на РЗИ- София и СДВР за спазване на COVID-мерките има направен акт и на кмета на район "Кремиковци", съобщават от bTV. Причината е провеждане на празник на района, за струпване на хора на едно място и за липса на лични предпазни средства.
На ресторанти и нощни клубове са съставени 7 акта за нарушения.

В София пристигат 28 800 дози от ваксината на AstraZeneca

В рамките на днешния ден в София ще пристигнат първите 28 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на Oxford University/AstraZeneca. Това съобщиха от здравното министерство. Доставката ще бъде получена в 19 часа на бул. "Янко Сакъзов" № 26 /сградата на БулБио - НЦЗПБ/. Ваксините ще приемат изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right