Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 6 май 2021 г.

Снимка: Фейсбук, А. Георгиева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 май 2021 г.

Софийски градски съд остави в ареста бабата на убитото дете от Факултета

Зад решетките остава Василка Костова - бабата на убитото дете в столичния квартал Факултета. Това реши Софийски градски съд на днешното заседание за гледане на мярката за неотклонение. Възрастната жена беше арестувана още вчера.

Реставрират стенописите на църквата на Дивотинския манастир (СНИМКИ)

Продължава ремонта на пътя до Клисурския манастир "Света Петка" и до Дивотинския манастир "Света Троица”, които са сред най-посещаваните от столичани. В момента се реставрират и тенописите на църквата в Дивотинския манастир. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социланата мрежа. Днес заедно със зам.-кмета по строителството инж. Ангел Джоргов са посетили обителта. Средствата - 2,4 млн. лв., за ремонта на пътищата към двата манастира и за възстановяване на стенописите са отпуснати от Министерски съвет на Столична община.

От 12 май ремонт затваря лявото платно на Перник - София

Лявото платно на пътя Перник - София ще бъде затоврено за движение от 12 май т. г. Тогава започва ремонт на трасето Перник-София през Владая, предаде БТА. Дейностите ще се изпълняват от АПИ и са разделени на 5 етапа и ремонтът започва на 12 май. Работата обхваща пернишката част на пътя. Предвидено е последният - пети етап, да завърши на 14 декември т. г. Този път е сред най-натоварените и ремонтът е наложителен, след като такъв бе направен в участъка от столичния квартал "Княжево" до с. Владая.

Тойота и Фолксваген катастрофираха на Орлов мост, няма пострадали хора (ВИДЕО)

Лека катастрофа стана преди час в центъра на София. На Орлов мост, около 11 часа, катастрофираха Тойота и Фолксваген Пасат. За щастие няма пострадали хора, щетите са само ламарини и брони. При удара Фолксвагенът се е забил в металната ограда на Орлов мост. На мястото е пристигнала линейка на Спешна помощ, тъй като единият от шофьорите много се е притеснил. Но няма наранени и хоспитализирани.

Над 30 000 Георги и Гергана в Столична община празнуват имен ден

Над 30 000 носят имената Георги и Гергана в София и днес празнуват имен ден, сочат данни от Столична община. 24 625 са мъжете в София с името Георги, 5867 - Гергана и 3401 -Галина.  Днес Българската православна църква чества деня на Свети Георги Победоносец – мъченик за християнската вяра, загинал през 303 г. при управлението на римския император Диоклециан. Гергьовден е петият най-празнуван имен ден в България, след Цветница, Ивановден, Архангеловден и Стефановден. Според данни на Националния статистически институт над 235 243 души в страната са именици. Празник днес имат носещи имената - Георги, Георгия, Галина, Генчо, Гергана, Гинка, Ганка, Ганя, Ганчо  и производните им.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right