Новините в София: Най-важното за деня, 6 март 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 март 2019 г.

Маноилова ще стартира само в щафетата на световното по шорттрек

Най-голямата ни надежда е с травма, след като падна на тренировка в Зимния дворец в събота и нарани главата си. Изследванията показаха, че има хематом. Вчера тя отново мина на скенер.

Ще стане ли хипермаркет и сградата на Модерен театър

Сградата, която от години тъне в разруха има статут на недвижима културна ценност от местно значение. В нея през 1915 г. е била премиерата на първия български игрален филм „Българан е галант" на родоначалника на българското кино – Васил Гендов.

40 нови магазина отварят врати след обновяване в The Mall

Около 40 нови магазина ще отворят врати в столичния The Mall на бул. „Цариградско шосе“ в София. Това предвижда собственикът, британското дружество Hystead Limited. Компанията планира обновяване на търговския център и отварянето на още 40 нови търговски обекта и изложбена площ, съобщава investor.bg. В момента молът е изцяло запълнен.

Обличат надуваема кукла като катаджийка на бул. Никола Петков

Дамата е изправена в близост но НБУ на бул. Никола Петков. Там в локалното има склад за работни дрехи, който е собственост на бизнесмени. за да привличат вниманието на клиентите си те често сменят тоалетите на манекена. През лятото куклата е по бански, често е с работни гащеризон и различни шапки. Около Коледа тя става Снежанка.

70 кучета от "Екоравновесие" са осиновени само за месец

От дружеството отчитат ръст на кастрирането на домашни любимци през 2018-та година. През клиниката на дружеството във Връбница, за последните 2 години, са преминали общо 800 животни. Изразходваните средства към момента от "Екоравновесие" са 169 365 лв., за храна, лекарства, външни услуги, заплати и консумативи.

Мажоритарен собственик на „Левски“ вече е Георги Попов

Васил Божков не е бил сред присъстващите на Общото събрание, но със сиурност думата му ще е определяща на стадион "Георги Аспарухов". Александър Тумпаров и Михаил Тодоров са в Надзорния съвет на клуба. Одитът за дейността на „сините“ за 2018 г. и  финансовия отчет също бяха приети с мнозинство.

Софиянка даде 50 хил. лева на ало полицаи

Тя е казала пред разследващите, че е давала парите на няколко пъти, оставяйки ги на различни места в столицата. Измамната схема е много добре позната на разследващите от случаите в последните месеци. Извършителите се издирват.

30 столични линейки са оборудвани с устройства за зелена вълна (СНИМКИ)

При голямо натоварване от там могат да осигурят по продължителна зелена светлина, за да се изтеглят и автомобилите на градския транспорт, а това гарантира, че няма да се наруши графикът им, обясни инж. Петров. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right