Новините в София: Най-важното за деня 6 март, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 март 2020 г.

Медицинска сестра се барикадира на прозореца на Партийния дом, затвори "Цар Освободител"

Към 9 ч. се появиха телевизионните камери и Бойка Анастасова се прибра от перваза на прозореца Една от протестиращите медицински сестри, които снощи се барикадираха в Партийния дом, излезе на перваза на сградата. Прозорецът е отворен, а до нея стои човек от охраната.

Глобиха технически ръководител във "Витоша" заради мръсни камиони

Технически ръководител на строеж във "Витоша" на улица "Бяла река" е глобен от Столичен инспекторат. Причината- лицето от фирма GP Груп АД е допуснало напускането на строителна механизация и транспортни средства от строежа с непочистена ходова част.

В "Триадица" правят нови чешми и модернизират старите

В името на опазването на околната среда „Триадица“ подема инициатива за изграждане на нови чешми и модернизиране на съществуващите на територията на района. Кметът Димитър Божилов и неговият екип са открити към идеи и предложения в търсене на повече съмишленици за благородната кауза „Да се опрем на естественото, на природата, далеч от вредната пластмаса“.

"Софийски имоти" умуват за цената на билетите, отварят басейна с минерална вода на 20 март

Предвижда се басейнът да работи с индивидуални посетители, клубове, училища, групи, корпоративни договори, увериха от общинското дружество На 20 март т. г. ще бъде отворен за посетители 25-метровият плувен басейн в аквапарк "Възраждане", научи Столица.bg.

В София: Задържаха двама, направили опити за грабеж

Двама мъже, направили опити за грабеж в София, са задържани от полицията, съобщиха от МВР.  Сигнал за първото деяние бил подаден в полицията на 13 февруари от служител в магазин за алкохол и цигари - същата вечер, около 23.00 часа, непознат нахлул в обекта, заплашил го с оръжие, стрелял и избягал в неизвестна посока.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 9-13 март

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други.

Столична лекарска колегия: Премиерът и правителството да не се поддават на шантаж от 5 медицински сестри
И двете организации са против начина, по който сестрите прокарват политически искания Българският лекарски съюз и Столичната лекарска колегия не останаха безучастни към безумния протест на 5 медицински сестри. Двете организации са против начина, по който тези жени се опитват да прокарат политически искания. От БЛС и СЛК излязоха с официални позиции относно действията на Бойка Анастасово, която рано сутринта стъпи от външната страна на перваза на прозорец в Партийния дом.

19-годишен нападнат от непознати в "Студентски град"

19 – годишен е подал сигнал в полицията половин час след полунощ, че  разхождайки се в ж.к. „Студентски град“, бил нападнат от 5 - 6 непознати мъже. Трима от тях му нанесли побой и му съблекли суичъра с надпис „Левски“. Това съобщиха от МВР.

Наемите на жилища в София: Най-ниски във "Военна рампа", най-високи в "Изток"

Нaй-eвтинитe нaeми в Coфия ca в ĸвapтaл "Boeннa paмпa", ĸъдeтo и aпapтaмeнтитe ce oтдaвaт нaй-бъpзo (17 дни). Цeнитe тaм ca мaлĸo нaд 250 eвpo зa жилищe. Ha дpyгия пoлюc e ĸв. "Изтoĸ", ĸъдeтo нaeмитe зa aпapтaмeнт нaдxвъpлят 500 eвpo. Teндeнциятa нa пaзapa в cтoлицaтa e нapacтвaнe нa нaeмнитe цeни c 2,8%, пoĸaзвaт дaнни oт гoдишния дoĸлaд нa cпeциaлизиpaнaтa плaтфopмa осеnіmе.bg, цитирани от money.bg.

Дават великденски добавки на пенсионерите

Пенсионерите ще получат великденски добавки през април, съобщи  премиерът Бойко Борисов при инспекция на магистрала "Хемус" Темата е била обсъждана сутринта с коалиционните партньори.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right