Новините в София: Най-важното за деня 6 септември, 2019 г.

Захвърлени тротинетки

Снимка: Фейсбук, Забелязано в София, Й. Михайлов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 6 септември 2019 г.

Обявяват свободни места за градина в Банкя

Свободни места за прием в детска градина в Банкя ще бъдат обявени на 16 септември т. г., понеделник, в електронната система на Столична община. Свободните места са за малчугани родени през 2016 и 2017 г. Чакащите са били 53 през юли, когато се обсъждал приемът.

Фандъкова в Бухово: Спешната ни задача е да осигурим средства на децата за училище

Кметът на София Йорданка Фандъкова и днес беше в Бухово при хората, които останаха без домове след пожара в жилищна кооперация. Повече от 2 часа тя разговаря с тях и отново се разпореди да им се осигури всичко от първа необходимост. Спешната ни задача сега е да осигурим средства за подготовката на всички деца за училище. Отделно е финансовата помощ за семействата, казва кметът на профилът си в социалната мрежа.

Започна простотията с тротинетките в София (СНИМКИ)

Родната простотия обаче няма край. На много места вече се забелязват захвърлени тротинетки. Снимка в социалната мрежа показва, че двуколесните са метнати насред тротоара и със сигурност пречат на пешеходци и колоездачи. Сякаш има конкурс за простаци, показва друга снимка, на която тротинетка е захвърлена в химическа тоалетна в парка Заимов.

Ремонтът на "Каменоделска" приключва в края на септември

На финалната права, може да се каже, че е реконструкцията на столичната улица "Каменоделска" в район "Сердика". Планувано е ремонтът да приключи до края на септември т. г., а строителните дейности са по график, научи Столица.bg.

Закачка: Табела прекръсти София на "Западен Пловдив"

Любопитна провокация направиха двама пловдивчани към жителите на столицата. Те прекръстиха града на Западен Пловдив. Такава табела се появи на входа на София от магистрала „Тракия”. Това наистина е закачка към софиянци, които вече са погълнали и най-добрите жители на другите градове. А и искат да проверят каква е тяхната търпимост към подобни неща и най-вече чувството им за хумор. Оказало се обаче, че на хората това нещо не им прави никакво впечатление.

Инициативният комитет зад Мая Манолова регистрира кандидатурата ѝ в ОИК

Инициативният комитет, който издигна Мая Манолова за кмет на София, подаде документи за регистрация на кандидатурата ѝ в Общинската избирателна комисия/ОИК/. Пред журналисти Манолова обясни, че започва събиране на подписи и кампанията тръгва.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right