Новините в София: Най-важното за деня 6 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 6 януари 2022 г.

Снимка: Аделина Ангелова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 6 януари 2022 г.

В София и страната: Пандемичният комитет намалява в срока на изолацията и карантината за COVID-19

Намалява се скрокът за изолация и карантина за COVID-19. Промяната се очаква да започне да се прилага от следващата седмица. Това реши днес на първо си заседание Националният пандемичен комитет, съобщиха от здравното министерство. В началото на следващата седмица изолацията, на която подлежат лицата с лабораторно доказано заболяване COVID-19, да бъде намалена от 14 на 10 дни. Карантината на контактните лица съответно ще бъде намалена от 10 на 7 дни.

Поставиха първия автомат за кучешка храна в "Триадица"

Столичният район "Триадица" може да се похвали с първия си автомат за кучешка храна.  Машината бе монтирана вчера и ще осигурява по порция гранулирана храна за домашни любимци. Идеята е на живеещите в района и бе подкрепена от районната администрация. Автоматът е поредната стъпка към ефективно разделно събиране на отпадъци.

Компания празнува ЧНГ, връзват с кабел, бият младеж и искат откуп от майка му

Четирима младежи са задържани от полицията в Своге за 24 часа. Те са участници в насилие на 21-годишен мъж, който е празнувал с тях в нощта срещу 1 януари, съобщиха от ОД на МВР София област. Младежите са извършили тежко криминално деяние и по случая е образувано досъдебно производство.във връзка с тежко криминално деяние. С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Своге двамата - 19-годишните Е.Й. и П.М., са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа.

С над 180 000 души се е увеличила София, 1/5 от населението в България живее в столицата

София е увеличила населението си със 189 239 души за последните 10 години. Столицата е единственият град в страната с прираст. Това показват първите изнесени резулатити  от НСИ от преброяването. Към 21 септември 2021 г. населението в София е 1 480 000 души. При предишното преброяване, през 2011 г., градът е бил с 1 291 591. Най-малка остава област Видин с население 74 000 души, а най-голяма е област София (столица).

14-годишни деца нападнаха и обраха мъж на бул. „Константин Величков“ в София

Служители на Трето РУ в София са задържали двама 14-годишни младежи, нападнали и ограбили мъж. На 5 януари късно вечерта 40-годишен мъж съобщил, че е бил нападнат от две момчета в района на бул. „Константин Величков“.

Обсъждат коригирания проект за ПУП на Борисовата градина в София

Дългоочакваният проект на ПУП на Борисовата градина ще бъде представен на 13 януари т. г. онлайн от 17.30 ч., съобщи кметът на централния столичен район "Средец" Трайчо Трайков. Това е заключителният вариант и е с нанесените корекция след двете публични обсъждания.  Проектът е изработен по искане на Столична община от проектантски екип „Ковачев архитекти“ ООД с ръководител проф. арх. Атанас Ковачев. Борисовата градина попада на територията на три общински района - Средец, Изгрев и Лозенец и е най-големия парк в София.

Битото момче от "Лагера" ходи на училище, в 51-во работят да предотвратят отмъщение

Битото момче от столичния квартал "Лагера" е в добро състояние и ходи на училище. След боя детето е било с охлузвания, хематом на едното око и стресирано, научи Столица.bg. В момента с него работят психолози, но физически е в добро състояние. Вече са установени участниците в боя и няма данни те да са имали други схватки. По случая работят и социалните в столичния район "Красно село".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right