Новините в София: Най-важното за деня 7 април 2021 г.

Новините в София за деня 7 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 април 2021 г.

Проучване: Нова пътна връзка свързва Овча купел и Люлин с трамвай

Нова транспортна връзка - трамвай, между столичните райони Люлин и Овча купел може да ги свърже. Това предвижда проект на базата на Общия устройствен план на Столична община. От общинското предприятие Софияплан са направили проучване за възможността за нова и ефективна пътна връзка между жк Овча купел - бул. “Монтевидео” и жк Люлин - бул. “Д-р Петър Дертлиев”, съобщават от Софияплан.
Целта е т. нар. бул. "Западна тангента" да осигури автомобилна, трамвайна, велосипедна и пешеходна връзка между недобре свързани помежду си периферни вътрешноградски части на София. Така ще се допълни ринговата структура на първостепенната улична мрежа и ще осигури по-равномерно разпределен трафика по новото трасе.

Извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб заради "Астра Зенека"

Здравният министър проф. Костадин Ангелов свиква днес от 18.30 ч. извънредно заседание на Националния ваксинационен щаб. Причината е информацията, изнесена от Европейската агенция по лекарствата по отношение на ваксината на "Астра Зенека". Европейската агенция представи експертизата си, че съществува възможна връзка между образуването на съсиреци и оксфордската ваксина срещу коронавируса. Това съобщиха от здравното министерство.

Катастрофа с пострадал на "Цариградско"- недалеч от двореца "Врана"

Сериозна катастрофа с пострадал е станала на столичния бул. „Цариградско шосе“ недалеч от двореца „Врана“, информират от БГНЕС.
Автомобил "БМВ" се е врязал в светофар малко преди началото на магистрала „Тракия“ в посока Пловдив. Цялата предница на колата е смачкана.
Има пострадал, но на този етап неговото състояние не е ясно, допълват от медията. Все още няма яснота и дали има други ранени в ПТП-то. На мястото на инцидента е пристигнала полиция.

В социалната мрежа предупреждават: Измамник броди из Банкя, опитвал се да наеме луксозен имот

Мъж на средна възраст и майка му обикалят из Банкя и искат да наемат луксозна къща. И двамата обаче нямат финнасова възможност да си плащат наема. Говорят небивалици и се опитват да измамят.
За опасността предупреждават в социалната мрежа вече изпатили собственици на имоти. Мъжът се казвал Никола, но се представял като Маринов и като Корчев. Представял се е последно за стажант прокурор. Опитвал се да прилага различни схеми, за да изкара някой лев. Редовно използвал, че му трябват "спешно" 200-300-500 лв. "да оправя нещата", разказват в социалната мрежа.

Търсят кой и защо реже здрави дръвчета в "Люлин"

От няколко дни в "Люлин" неизвестни злосторници са започнали да режат здрави дръвчета. "Зеленият тероризъм" е открит от екипи на Столичен инспекторат - район „Люлин“. Много е вероятно набезите да са направени в сутрешните часове, според свидетели. По случая работят и служителите на реда от 9 РУ на СДВР. За проблема съобщи и в социалната мрежа и кметът на района инж. Милко Младенов.

През уикенда: Спират временно линия 3 на метрото- тестват новото трасе до "Горна баня"

На 10 и 11 април временно участъкът от третата линия на метрото от станция "Хаджи Димитър" до станция "Красно село" ще бъде затворен за пътници. Причината: В реални условия ще се направят софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от станция „Овча купел“ до „Горна баня“. В тези два дни за придвижването на гражданите е осигурен заместващ транспорт, съобщават от Столична община.
Затварянето на участъка за ползване от хората е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

На рождения си ден: В Сатиричния театър откриха почетен стол в памет на Таня Лолова

На своя 64-ти рожден ден от Сатиричния театър "Алеко Константинов" откриха почетен стол с номер 1 в памет на голямата Татяна Лолова, съобщи БНР.
Това е знак за спомен и признание за таланта и човеколюбието на актрисата, защото Лолова е първата, назначена в Сатиричния театър. Затова и креслото е номер едно. Поставяме този почетен стол като знак за паметта, казва директорът на Сатирата Калин Сърменов.

Зам. директорът на "Пирогов": Всички големи болници са пълни над 60%, хората подценяват коронавируса

Зам. директорът на "Пирогов" д-р Николай Габровски обясни в "Денят започва", че хората в София и страната подценяват ситуацията с коронавируса.
Според думите му проблемът в момента е, че все още се лекуват хората, постъпили във възходящата фаза на епидемията и тези от вълната преди две седмици. Всички големи столични болници са пълни над 60% , сподели Габровски. Според него ситуацията ще е по-добра, защото „ще започнем да берем плодовете на новите ограничителни мерки и 10-дневното затваряне.“

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right