Новините в София: Най-важното за деня 7 декември, 2019 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 декември 2019 г.

Катастрофи на Северната тангента и Цариградско заради заледяване(СНИМКИ)

Тази сутрин пътищата в София са заледени. Това става ясно от редица публикации в социалната мрежа в групите Трафик София - Traffic Sofia и Забелязано в София. На Цариградско, в посока летището, има верижна катастрофа, в която са участвали 12 коли и 1 бус. Не се съобщава за пострадали хора.

 160 снегопочистващи машини работят в София

 В София 160 снегопочистващи машини са направили необходимите обработки със смеси срещу заледяване. Направено е разпръсване на смеси срещу заледяване поради ниските температури и леден дъжд през нощта, съобщават от Столична община.

Отличиха пожарникари и полицаи в категория „Смело сърце“(СНИМКИ)

 С плакет и грамота в категория „Смело сърце“ бяха наградени екипите на полицейските служители от СДВР и от Столичната пожарна служба, които са пристигнали минути след инцидента в „Пирогов“ в края на месец ноември.

Голямо задръстване на „Тракия“ заради катастрофа

Сигнали за няколко верижни катастрофи на АМ „Тракия“ в района на Вакарел в посока София са подадени малко след 6 часа тази сутрин, съобщават от МВР.  По първоначални данни са се ударили няколко автомобила. Пострадали са двама, които са откарани за преглед в болнично заведение.

Организация на движението за поклонението на Стоянка Мутафова

Както вече бе обявено, в понеделник, 9 декември, в Сатиричния театър ще се състои поклонението пред тленните останки на великата актриса Стоянка Мутафова.

Присъдиха наградите „Лекар на годината – София 2019“

 За втора поредна година се присъждат наградите "Лекар на годината - София 2019", съобщава Нюз.бг. Официалната церемония се състоя във Военния клуб в София. На събитието присъстваха Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Мария Габриел – българския еврокомисар.

Забраняват колите по ул. „Екзарх Йосиф“

В събота, 7 декември, временно ще бъде забранено влизането на коли в отсечка на ул. „Екзарх Йосиф“, съобщават от Пресцентъра на Столична община.

По-чист въздух в София с добра организация на движението

Инж. Илиян Дамянов, главен асистент в Катедра "Двигатели, автомобилна техника и транспорт" в Техническия университет, сподели пред радио София, че автомобилите не са единствените замърсители на въздуха в столицата.

Забраняват паркирането на ул. Оборище

Провеждането на събитие, организирано от посолството на Финландия в галерия „Оборище 5“, ще наложи промяна на организацията на движение в района на 10 декември, съобщава Пресцентъра на Столична община.

Легендите от НЛО с концерт в НДК

В Зала 1 на НДК ще се състои уникален концерт-спектакъл „Спомен НЛО“, съобщава БТВ. Събитието ще е на 20 декември от 20 ч. На сцената ще прозвучат редица комедийни и музикални произведения на любимата на поколения формация НЛО.

Мобилна книжарница на Хеликон спира при НДК

Заради мобилна книжарница край НДК се налага промяна в организацията на движение в района, съобщават от Пресцентъра на Столична община.

Освободиха сина на Миню Стайков

Синът на Миню Стайков, Стайко Стайков, вече е освободен. Той е пуснат на свобода без мярка за неотклонение по решение на Софийски районен съд, съобщава БНР.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right