Новините в София: Най-важното за деня 7 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 февруари 2021 г.

Снимка: Фейсбук, Радостин Димитров

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 февруари 2021 г.

И през уикенда премахнаха гаражни клетки в "Младост"

И през уикенда в столицата продължи премахването на незаконни гаражни клетки. Акцията започна през януари  ипродължава. В столичния "Младост" в събота имаше багери и незаконните гаражи изчезнаха. От тази дейност очевидно са доволни жителите на "Младост", които публикуваха снимки в социалната мрежа и одобрителни коментари за предпиретите дейстивя от Столична община.

Труп на мъж откриха край езерото в столичния Дружба 1

Труп на възрастен мъж бе открит край езерото в столичния квартал Дружба, съобщиха пред Столица.bg очевидци. Безжизненото тяла е намерено от граждани, които са били на разходка. сигналът до полицията е подаден около 15 часа.

Собственикът на банята в Княжево: Нямаме пари за възстановяване и пускане на балнеолечебницата (СНИМКИ/ВИДЕО)

Минералната баня в Княжево наистина ще се срути и ще бъде заличена като архитектурна забележителност и лечебен център в София. Изминали са 12 години от последния ремонт, които собственикът - „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ ЕАД е правил. За ремонт и възстановяване пари няма. Това отговориха от Министерство на здравеопазването на запитване на Столица.bg за съдбата на минералната баня в Княжево.

3 месеца след ремонта правят гаранционен ремонт на бул. Т. Каблешков"

Гаранционен ремонт ще се извърши на ремонтираната част на столичиня булевард "Тодор каблешков", съобщи БГНЕС. Поправката е само 3 месеца след като бе обновен един от най-натоварените булеварди в столицата. Причината е, че има участъци с пропаднала настилка и такива с надигната. От метеорологичните условия или от некачествена работа проблем има и около шахтите на ремонтираното трасе. Около капаците на отводнителната система паветата не са неподвижви, а спокойно се вадят.

В софийски хотел се барикидираха, проверяващи не успяха да влязат

Поредният купон в столичен хотел, въпреки епидемията от COVID-19 и мерките, отново е факт. Празнуващите са се барикадирали и не са допуснали екипът на проверяващите от Столична РЗИ и СДВР-МВР да влезе на проверка, съобщи БНР. Акцията от проверки продължава и последната е направена в петък срещу събота. Купонджиите са избягали през различни изходи на сградата в баровския квартал Бояна, район Витоша-Столична община.

От ППС: На Витоша пистите са заледени, туристите да се движат само по пътеките (СНИМКИ)

Времето е хубаво и предлазполага за излет, ски и забавления на Витоша. Туристи и скиори обаче трябва да са внимателни и да спазват указателните табели и предупрежденията на Планинската спасителна служба за опасностите на Витоша. "Нека хората се съобразят с метеоролгичните условия и да бъдат в по-ниската част на планината и да не рискуват. Има много заледени писти и пътеки, слънчево е, но има и вятър, които заледява определни места. Под Черни връх също са заледени писти и пътеки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right