Новините в София: Най-важното за деня 7 май , 2019 г.

вемерен обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 май 2019 г.

3 деца блъснати на "Владимир Вазов", колата падна в реката (СНИМКИ)

Шофьор е блъснал 3 деца на кръстовището на бул.''Владимир Вазов'' и ул. Васил Кънчев, след което автомобилът е паднал в Перловската река. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ, съобщиха от СДВР за Столица.bg.

По първоначална информация децата са между 14 и 17 години и са пресичали, когато автомобилът ги е ударил. Към момента все още няма информация за състоянието на децата и шофьора. Движението в района е силно затрудено. Причините за инцидента се изясняват.


Строителна фирма остави 600 абоната без ток в „Горна баня“ и „Суходол“

Несъобразени дейности на строителна фирма прекъснаха два кабела от по 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение. В резултат на което тази сутрин в 9 сутринта близо 600 клиента в кварталите „Горна баня“ и „Суходол“ са останали без ток. За причинените щети на строителната фирма ще бъдат съставени констативни протоколи, съобщават от ЧЕЗ. Към момента екипи работят по отстраняването на повредите.

''За пореден път ставаме свидетели на несъобразени изкопни дейности причиняващи сериозни неудобства на нашите клиенти. Ние не спираме да призоваваме фирмите да спазват всички процедури и съгласуват всеки един ремонт своевременно'' каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

От компанията напомнят, че всякаква информация за стартиращи изкопни ремонти трябва да се подава поне две седмици по-рано на телефоните на компанията или чрез имейл, за де избегнат предотвратени подобни неудобства на клиентите.


От "Пирогов": В момента преглеждат децата от катастрофата

Пострадалите четири деца от катастрофата на столичния бул. Владимир Вазов са в стабилно състояние. В момента минават на прегледи при специалисти, потвърдиха от Пирогов пред Столица.bg. Тийнейджърите са на възраст между 15 и 17 години. Те са със сериозни травми, които не застрашават живота им.

Преди час те бяха пометени от автомобил на кръстовище в кв. Хаджи Димитър. Докато пресичали на пешеходна пътека са блъснати от автомобил. От удара едно от децата пада в коритото на реката.

На мястото на инцидента продължават огледите от експерти на Пътна полиция. Няма информация за шофьора на автомобила. По първоначална информация той е блъснал децата, за да избегне челен удар с друга кола.

На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. Той е невредим и категорично отрича децата да са пресичали на пешеходна пътека.


Безплатни прегледи за рак на кожата провежда столична болница

Диагностично-консултативния център на болница "Св. Иван Рилски" организира безплатни прегледи за рак на кожата. Лечебното заведение се включва в Националната кампания „Евромеланом 2019“ за превенция на заболяването, съобщиха от "Св. Иван Рилски". Прегледите са на 15 май 2019 г. (сряда) от 13 до 16 часа от проф. д-р Соня Маринска.

Желаещите трябва предварително да се запишат на тел. 02/952 58 78. Желаещите, които искат да бъдат прегледани трябва да имат симптоми като петна по кожата, които променят размера, цвета и/или формата си; асиметрични или с неравни граници; разноцветни; сърбят; от тях тече кръв или секрет и не зарастват. Националната кампания „Евромеланом“ насочва вниманието към рака на кожата и ранното диагностициране. Безплатните профилактични прегледи ще има и за хора със съмнения за кожен рак образувания.

Столичани са с най-високата средна работна заплата

Столичани са с най-високата средна работна заплата в страната. Това сочат данните на НСИ за последното тримесечие на 2018 г. Средната работна заплата в София е 1646 лв. при 1205 лв. за България. Под нея е месечното трудово възнаграждение в София област, което е 1172 лв. Средната заплата в София е с около 440 лв. повече от това за страната.

Интересно е, че след столицата на второ място се нарежда Стара Загора с 1179 лв. и изпреварва Пловдив по средна работна заплата - 1042 лв. В Северозападна България лидер е Враца с 1137 лв. НСИ публикува данни за заплатите на тримесечие и се очаква следващата седмица за излязат за първото тримесечие на 2019 г.

Къща се озова на покрива на кооперация в "Лозенец" (ВИДЕО)

Цяла къща с двор, асансьор и дори озеленяване се оказа построена върху покрива на кооперация в столичния квартал ''Лозенец'. Интересната архитектурна идея се намира на ул. „Минзухар”. Оказва се,че собствениците живеят на седмия етаж, като са си направили асансьор, за да стигат лесно до къщата на покрива. Постройката е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели и дори няколко дръвчета, съобщава Нова телевизия. Собственичката е лекар по професия и по думите й е наследила въпросният имот преди година от роднини. Според нея това не е къща а само стая. Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков, заяви,че вече са проверили всичко и документи за къща при тях и при архитект Здравков няма.

Столичен контрольор бие пътник по главата (ВИДЕО)

Голям екшън се заформи в автобус по линия 30 на градския транспорт в София. Контрольорка удари пътник по главата, защото картата му е изтекла. Никой от пътуващите не се намесва. Видеото бе публикувано в социалната мрежа и възмути много граждани. От ЦГМ веднага е започнала проверка на целия екип от контрольори, съобщиха пред Столица.bg. Агресивните контрольори ще бъдат наказани дисциплинарно. ЦГМ не толерира подобно поведение на служителите си, категорични са от общинското дружество.
Оказва се, че възрастният мъж, най-вероятно пенсионер, е с изтекла карта. Проверяващата дама му взима документът и казва: Сега слизаш с мен! Човекът обаче посяга да си върне отново картата и се се опитва да ѝ хване ръката, при което контрольорката започва да го удри по главата.

Роми си спретнаха масов бой в „Дружба“

Масов бой си спретнаха тази нощ роми в столичния квартал „Дружба“. Напрежението е възникнало в района общината, където група мъже са се сбили след жесток спор, съобщават живеещи в района. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, жандармерията и линейки. Мелето е станало в района на „Кръстю Пастухов“ 18, като за късмет пристигналата полиция е успяла да го спре. Няколко човека са откарани в болница, като тяхното състояние не е ясно. Каква е причината за среднощният бой не е ясна. Полицията вече води разследване, като все още няма информация за задържани лица.

 Две в едно: Разходка с безплатен душ в градинката на Кристал (ВИДЕО)

Нова екстра се осигурава в ремонтираната градинка на Кристал. И през деня, и през нощта гражданите могат да получат безплатен, летен душ. Изградената поливна система е с двойна употреба. Освен че напоява трева и цветя полива и седналите на пейките по алеите граждани. Видеото с въртящи се пръскачки и цикличното къпане на хората бе публикувано в социалната мрежа. Инженерната мисъл е била доста практична, за да се поддържа и хигиената на гражданите, дръзнали да седнат на пейка в обновената култова градинка.

Вижте най-атрактивните събития за утрешния 8 май- ТУК

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Късмет на деня

Обърнете повече внимание на вътрешната красота днес – кожен салон, затоплящи се седалки, климатроник …

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right