Новините в София: Най-важното за деня 7 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 май 2020 г.

Пуснаха от ареста Жени Калканджиева, отложиха делото за юни

Жени Калканджиева е пусната от ареста, след като в сряда Софийският градски съд отложи делото срещу нея за 25 юни. Причината - търсят се още свидетели по него. „Мис България“ 1995 беше арестувана заради съседски скандал, започнал в ранните часове в сряда, съобщават от Нова телевизия.

ЦГМ: От понеделник почваме проверки за маски в градския транспорт

От понеделник с полицията започваме проверки за носене на маски в градския транспорт, обясни пред БНТ директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. Дезинфекцията продължава два пъти на ден на всички превозни средства, обясни той. Служителите на Центъра за градска мобилност за момента са защитени. Новата тикет-система върви по график и до края на годината тя ще може да функционира.

Махат над 100 стари автомобила от "Изгрев"

Над 100 стари автомобила ще бъдат премахнати от район "Изгрев". Кметът д-р Делян Георгиев издаде заповед за репатриране на повече от сто изоставени по тротоарите, паркингите и улиците на кварталите "Изток", "Изгрев" и "Дианабад" стари коли. Това съобщиха от администрацията на района в социалната мрежа.

Тръгват доставките на хлорохин в цялата страна

"Фирмата "Бул Био" има възможност за дистрибуция на лекарството хлорохин и още днес то ще бъде разнесено из цялата страна". Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, който оглавява Националния център по заразни и паразитни болести пред журналисти. В четвъртък на посещение там бяха премиерът Бойко Борисов, началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Продължава дезинфекцията в София, обработват 7 района (СНИМКИ)

През нощта са излъскани и обработени улици в район Възраждане

 С пълна сила продължава прилагането на противоепидимичните мерки и дезинфекцията на обществени пространства на териотрията на Столична община. Тази нощ бяха излъскани и обработени централни улици в район Възраждане.

Двама под карантина се опитали да излязат през летище София

Пристигащи в България пият лекарства за сваляне на температурата

Двама мъже са арестувани на летище София, защото са под карантина и се опитали да напуснат България, съобщи БНР. Те са задържани, тъй като трябва да са изолирани 14 дни.

Изненада в софийския зоопарк: Бели тигри със сини очи ще радват посетителите

За посетителите на столичния зоопарк има изненада, след като падне карантината. Те ще могат да видят бенгалски тигри. Големите котки са изключително красиви и са едни от най-новите му обитатели.Те са бели със сини очи. Цветът им се дължи на вид мутация, разказват от "Монитор". Досега в София не е имало подобни животни. След преговори и търсене зоопаркът успява да се сдобие с големите котки. Те са брат и сестра, на около година и половина. Още си нямат имена. Идват от Унгария.

Променят маршрутите на трамваи 10 и 11 през уикенда заради ремонт на релсите

Ремонт на релсовия път променя маршрутите на трамваи 10 и 11 през почивните дни- 9 и 10 май. Това съобщиха от Столична община.

18 нови случая на COVID-19 за деня, 12 са в София

1829 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч., днес, 7 май. През днешния ден са доказани още 18 нови случая – в областите: 4 в Ямбол, 1 в Пловдив, 12 в София и 1 във Варна. Лабораториите продължават да работят.

Правителството обяви за обект от национално значение изграждането на детска болница в София

С новия статут могат да се съкратят сроковете за административни процедури

Правителството реши, че изграждането на Национална педиатрична болница в София е обект от национално значение. Това бе прието на днешното дистанционно заседание на кабинета.

Закрила на детето проверява как Калканджиева се грижи за сина си

След като Жени Калканджиева беше арестувана заради съседски скандал на 6 май, днес Агенцията за закрила на детето е стартирала проверка какви са условията, в които расте сина на манекенката, съобщава Bulgaria ON AIR.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right