Новините в София: Най-важното за деня, 7 март 2019 г.

Вечерна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 март 2019 г.

Задържаха в Испания Ветко и Маринела Арабаджиеви

Бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Испания, потвърдиха от МВР. Семейството бе обявено за издирване от Интерпол и имаше издадена Европейска заповед за арест.

Скок на цветята за 8 март, цените са най-прилични на "Димитър Петков" (СНИМКИ)

"Ден година храни" важи с пълна сила за търговците и производителите на цветя. Столичните пазари преливат от красота от вчера заради предстоящия женски празник - 8 март. Проверка на Столица.bg установи, че цените на цветята са двойно по-високи. Увеличението варира от 50 стотинки до 2 лв. Най-прилични са цените на цветното тържище "Димитър Петков", което е към Пазари Възраждане. 

Полицията разби високотехнологична нарколаборатория с 40-метров тунел (СНИМКИ)

Нарколаборатория под земята разбиха при спецоперация служители на ГДНП и жандармерията в София на 6 март, съобщиха от МВР. Лабораторията е високо технологична и до нея се е стигало през прокопан 40-метров тунел с размери 45 на 45 см.

Папа Франциск идва на 3-дневно посещение, среща се с патриарх Неофит в София

Премиерът на България Бойко Борисов ще посрещне папа Франциск на летище София, а след това ще има среща между двамата. Предвидена и церемония по официалното посрещане на главата на Римокатолическата църква през сградата на президентството. След това ще има среща с държавния глава Румен Радев 

За хулиганство Явор Бахаров получи 9 месеца пробация

След намесата на униформените Бахаров е откаран в Първо РПУ, защото не е изпълнил разпореждане на полицията. Първоначално е задържан за 24 часа, а след е удължено на 72 часа. 

JYSK е „Инвеститор на годината“

Призът „Инвеститор на годината“ ще получи JYSK, научи Столица.bg.  Компанията е с близо 100 млн. лв инвестиции в страната. Финалистите бяха определени след прецизно прилагане на обективна методика от авторитетното жури. В надпреварата участваха фирми от различни сфери на икономиката в страната.

По 49 улици в столицата се извършват текущи ремонти (СНИМКИ)

в бюджета на Столична община са предвидени 38 млн. лв. за текущи ремонти, а за основни по Капиталовата програма са 63,2 млн. лв. В момента в столицата се работи на 49 улици в 19 от 24-те района. 

Фандъкова поиска да се върне статутът на къщата на Кузман Шапкарев 3

Последните години Столична община е наложила глоби за над 700 000 лв. на безотговорни собственици на имоти, които са паметници на културата или недвижима културна ценност. Столичният кмет е поискал възстановяване - даване на статут, на 10 сгради в София, които са част от културно-историческото наследство.

Работник падна заедно с билборд на „Симеоновско шосе”

Инцидент е станал на бул."Г. М. Димитров" и бул. „Симеоновско шосе”. Мъжът е паднал от 2-3 метра височина заедно с крайпътния билборд. Работникът е бил в съзнание и е откаран за преглед в болница.

Над 15 задържани при акция на прокуратура в „Орландовци“

Задържани са и двама полицейски служители от 2 РПУ, като част от престъпната група, съобщиха на брифинг от прокуратурата. Полицаите са правили  ''чадър'' като са охранявали цялата дейност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right