Новините в София: Най-важното за деня 7 октомври, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 октомври 2019 г.

Кола се обърна на столичния бул. "Данаил Николаев" (ВИДЕО)

Автомобил се е обърнал след катастрофа на бул. "Данаил Николаев" посока гара "Подуяне", съобщават шофьори в социалната мрежа.
На място има екипи на Спешна помощ, "Пътна полиция" и пожарната.
Заради инцидента има задръстване.

И жена е участвала в подготовката на обира в София (СНИМКИ)

Жена е служила за отцепка на обирджиите, които през уикенда ограбиха банков офис в София. Той се намира в голяма верига супермаркети в столичния "Люлин". Подробности около подготовката и извършването на обира съобщиха преди минути на брифинг прокурор Емилия Русинова от Градска прокуратура и директорът на СДВР Георги Хаджиев и зам.-директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Николай Хаджиев.
Преди месец задържаният вече е ходил и в продължение на 30 дни е оглеждал банковия офис. След което споделил идеята си на друг негов познат, а той пък го запознал с ключаря. Спецът по отваряне на врати е вторият задържан . И двамата в момента са в ареста за 72 часа. Утре ще се гледа мярката им за неотклонение.

Готов е проектът за първия етап на ремонта на ул. "Д. Пешев"

След ул. Асен Йорданов и Искърско шосе в Дружба 1, район Искър още една връзка ще бъде обновена и ще улесни движението към Цариградско шосе. Вече е готов проектът за първата част на ул. "Димитър Пешев". Това включва отсечката от Цариградско шосе до ул. Обиколна, научи Столица.bg. Местните жители отдавна очакват промяната. В момента е възложено и поректиране на втората част.

София изпревари Барселона и Тел Авив за Европейска столица на неврохирургията

София посреща светилата в неврохирургията в Европа и света през 2022 г. Това ще е най-големият научно-медицински форум и градът ще е Европейска столица на неврохирургията. У нас ще пристигнат най-изявените неврохирурзи, които ще представят новостите и прилагането на технологиите в опознаването и лечението на най-сложната и неразгадана част от човешкото тяло – мозъка.

Задържаха още един за обира в София

Полицията задържа и втория от извършителите на обира в София, съобщи БНР. През уикенда трима мъже направиха "удар" и отмъкнаха 185 000 лв. от банков клон в хипермаркет на бул. "Европа".
Според информация от МВР арестуваният е човекът, изработил ключа, с който са успели да влязат в офиса на банката. Издирването на участниците продължава. Предполага се, че има още двама, участвали в обира. В неделя полицията задържа единият от участниците. В него бяха открити около 60 000 лв. от откраднатите пари.

Движението е затруднено по "Дондуков" заради протеста на сестрите

Движението през центъра на София е затруднено заради поредния протест. Преминаването е проблемно по "Дондуков" и Ларгото заради протеста на медицинските сестри. Недоволството, организирано от КНСБ е заради ниските заплати.

Тахан от каменна мелница на Фермерски пазар "Пендара"

Тахан по стара българска рецепта от село Плевун, Ивайловградско, ще бъде една от изненадите на първия Фермерски пазар „Пендара“ на Женски пазар. Той започва на 12 октомври от 10:00 до 18:00 часа и ще се провежда всяка събота. Таханът е смлян на каменна мелница и произведен от стар местен сорт червен сусам. Събитието ще подкрепя стартиращи български фермери и занаятчии, ще представя нови производители и продукти, както и иновации на основата на националното ни гастрономическо наследство. Организатори са Фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД. Очакват се близо 50 участници - малки стартиращи български ферми и занаятчии.

Изловиха мъж със 73 боеприпаси и дългоцевно ловно оръжие

При проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 26- годишен жител на Годеч, служители на РУ-Годеч откриха и иззеха дългоцевно ловно оръжие, 73 боеприпаса и две саморъчно свити цигари със суха зелена тревиста маса, за които водачът признал, че са марихуана. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

Безплатни консултации с водещ турски онкогинеколог в София

Водещият специалист по онкологична гинекология от високотехнологичната болница Liv Hospital в Турция доц. Алпер Каральок ще консултира безплатно пациенти в София. Това ще стане на 23 октомври. Визитата е по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right