Новините в София: Най-важното за деня 7 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 септември 2022 г.

Снимка: Фейсбук, Даниела Палазова

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 7 септември 2022 г.

Брутално: С пяна за дограма залепиха вратите на колата на лекар от "Пирогов"

Подлезът на гара Искър светна от чистота. Съоръжението на улица "Поручик Христо Топракчиев" бе измито и изчистено със съдействието на Столичен инспекторат районната администрация „Искър". Работниците положиха максимални усилия да се отстранят замърсяванията по подовата настилка и стените, за да изчезне и неприятната миризма. Мястото е трудно за цялостно почистване, тъй като при изграждането на подлеза не е предвидена канализация, която да отвежда водите, обясниха от район Искър.

30-годишен загина при верижна катастрофа на София - Самоков, край Панчарево

Младеж загина и още девет души пострадаха тежко при верижна катастрофа между 3 автомобила снощи на пътя София - Самоков, късно снощи. Сблъсъкът е станал след 22 часа в района на Панчарево.  Шофьорът на лек автомобил губи контрол при разклона за Бистрица, посока София, и челно се забива в друга кола. Загиналият е 30-годишен младеж, а пострадалите са момичета на 16, 17 и 18 години.

Градят нова детска ясла за 150 деца в столичиня "Изгрев"

Първа копка ще бъде направена днес на нова детска ясла за 150 деца в столичния район "Изгрев", съобщи в социалната мрежа кметът на д-р Делян Георгиев. В края на седмицата стартират и строителните дейности по разширението на детска градина №23 „Здраве“. Детското заведение за най-малките е на ул. „Вълко Радински“ №5 в ж.к. „Изток“. Имотът е бил собственост на Министерството на външните работи, но по инициатива на районния кмет теренът е предоставен на Столична община. В новата детска ясла са предвидени 6 групи.

Председателят на СОС: На всяко заседание приемаме решения, за да може по „бърза писта“ да се строят нови детски градини и ясли

Изцяло нова детска ясла с шест групи за 150 малчугани ще има в столичния район "Изгрев“. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който присъства на първата копка за изграждането ѝ, заедно с районния кмет Делян Георгиев.   Забавачката ще се намира на ул. "Вълко Радинов“ №5. "Имотът беше собственост на Министерството на външните работи, но поискахме и беше предоставен на Столичната община.", коментира още Георгиев.

Кметът на София поиска повече камери за контрол на пътя

Кметът на София поиска да се монтират повече камери за контрол на пътя в столицата.  Йорданка Фандъкова коментира катастрофата на пътя София - Самоков, на Панчарево, станала късно сонщи в район без камери видеонаблюдение. Именно затова кметът настоява да бъдат монтирани повече камери за скорост и да има засилен полицейски контрол, предаде БНР. Както е известно от Столична община, по решение на СОС, има закупена техника за видеонаблюдение и в скоро време софтуера трябва да бъде интегриран с този на МВР в центъра за наблюдение.

Шофьорът, предизвикал катастрофата в Панчарево е с 20 акта, 3 фиша и е употребил алкохол

20 акта и 3 фиша за нарушения на правилата за движение по пътищата е имал шофьорът, предизвикал катастрофата при Панчарево снощи, в която загина. Младият мъж е Александър Илиев и е на 33 години, съобщи Нова телевизия. При верижната катастрофа има още 8 пострадали като двама - момиче на 18 години в "Пирогов" и момче в ИСУЛ, са в тежко състояние и с опасност за живота. Седем от ранените са на възраст под 19 години. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right