Новините в София: Най-важното за деня 7 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 януари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 януари 2021 г.

Опашки по столични аптеки за ивермектин срещу COVID-19

Опашки се извили пред столични аптеки за препарата ивермекти, съобщи 24 часа. Лекарството се използва във ветеринарната медицина, но много лекари го препоръчват при лечение за коронавирус, във всички фази на заболяването, а също и за превенция.

Катастрофа блокира Симеоновско шосе

Катастрофа блокира движението на "Симеоновско шосе" в София. Снимка на инцидента бе публикувана във фейсбук групата „Катастрофи в София“. Трафикът е натоварен в посока Студентски град, както и в посока зоологическата градина.

Фандъкова и трима министри намериха решение за възстановяването на Княжевския лифт

Добра новина излезе днес от Московска 33 и тя се отнася за достъпа на столичани до Витоша. Има два сценария за възстановяването на разрушения  и неработещ повече от 20 години Княжевски лифт. Кметът на София Йорданка Фандъкова покани днес трима министри, общински съветници и експерти на работна среща за възстановяването на Княжевския лифт.

Ремонтираха столичната Студентска поликлиника, отстраниха голям теч (СНИМКИ)

Частичен, но много ефективен ремонт бе извършен в софийската Студентска поликлиника - V ДКЦ, чиято сграда е на над 40 години, научи Столица.bg. Повече от година там имаше теч, който тормозеше пациенти и медици. Сега вече той е отстранен, след като първо бе роментиран покрива, а след това и крилото. Тази част на сградата е отдадена под наем и в нея има клиника по образна диагностика с медицинска апаратура - последен модел на технологиите.

Бус блъсна патрулка в Красно село, няма пострадали хора

Полицески автомобил стана жертва на невнимателен шофьор в столичния Красно село. Патрулката е с размазана задница след като е била ударена от бус в района на "Фантазия". От СДВР потвърдиха пред Столица.bg за инцидента. За щастие щетите са само ламарини, няма пострадали полицаи и хора и е безобиден инцидент. Снимката на пострадалата патрулка бе публикувана в социалната мрежа.

Граждани възстановиха паметник в Изгрев, вандали пак го разбиха

Вандалският акт е на път да взриви политическото спокойствие в СОС В политически скандал е на път да се превърне повторното разбиване на паметника на Петимата от РМС в столичния квартал Изгрев-Столична община. Категоричната вандалска проява може да взриви политическия  Столичния общински съвет и Столична община.

242 новозаразени в София за денонощие, още 2023 излекувани за страната

За изминалото денонощие в страната са направени общо 10 088 теста за коронавирус. От тях положителни за заразата са се оказали 1002 проби.659 носители на инфекцията са установени с PCR тест, а 343 - с бърз антигенен тест. Така общият брой на потвърдените случаи за страната става 206 392, от които активни са 69 642.Това показват данните в Националната информационна система.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right