Новините в София: Най-важното за деня 7 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 7 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 7 юли 2021 г.

На "Раковска": Задържани са двама журналисти и фотограф за нападение над охранител

През изминалата нощ се е разиграл истински екшън в централната част на София. Задържани от полицията са двама журналисти и фотограф заради нападение над охранител. Според първоначалните данни причината е скандал пред редакция на вестник, съобщават от БНР. Според МВР сигналът за инцидента е подаден снощи около 21.20 ч. от охранител в сграда на ул. "Г.С. Раковски". Единият задържан работи в седмичник, другият също във вестник.

Стартира изграждането на Центъра за върхови постижения на Софийския университет (СНИМКИ)

Започна изграждането на Центъра за върхови постижения на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова. Центърът ще се намира в кампус „Лозенец“ до Факултета по математика и информатика.

В София са установени 14 с британски и 33 с индийски щам на COVID-19

43 случая на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански, са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране, съобщиха от Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) в София. Анализирани са общо 95 клинични проби, при 93 от тях се установиха вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве, от тях: 49 (51.6%) са B.1.1.7 Алфа (британски), 43 (45.3%) са B.1.617.2 Делта (индийски) и 1 (1.1%) е B.1.351 Бета (южноафрикански). Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 01-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Украинец е в тежко състояние в "Пирогов" от катастрофа на лека кола и ТИР на Струма край Перник (СНИМКИ)

Украинец е с множество травми и в тежко състояние след катастрофа между лек автомобил и ТИР на магистрала Струма. Инцидентът е станал тази сутрин преди втория тунел посока Перник. На мястото веднага е пристигнала линейка и пострадалият е откаран в болница "Пирогов", потвърдиха от СДВР и от ОД на МВР Перник.

Фандъкова: Столичани ползват тролейбуси, обновени на 100 процента

На 100 процента са обновени тролейбусите в София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с директора на "Столичен електротранспорт" Евгений Ганчев представи последния от доставката на трийсет нови тролейбуса, които вече се движат в града. Това съобщават от БТА.   Новите 30 тролеи обслужват линии 1,9,6 и 7. Те са произведени от "Шкода Електрик". Машините са познати на столичани и доказаха през годините своята надеждност. Отговорят на всички европейски стандарти, климатизирани са, имат тригодишна гаранция.

Мъж се е самозапалил в "Дружба", приет е в "Пирогов" с 80% изгаряния

Мъж на около 50 години се е самозапалил вчера късно в "Дружба". Драмата се е разиграла на метри от 8 РПУ, съобщават от Нова телевизия.  Човекът е бил с каруца, обикалял е улиците на квартала. И изведнъж, по неясни причини, се е залял с бензин и се е самозапалил, обясниха пред медията от Спешна помощ.  Той е откаран в шокова зала на "Пирогов" с 80 % изгаряния. Преди да се самозапали обаче мъжът ударил няколко коли, паркирани до блоковете в района. Изглеждал видимо неадекватен, твърдят собственици на пострадалите возила. 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right