Новините в София: Най-важното за деня 8 април 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес,  8 април 2019 г.

Питат хората в "Подуяне" дали искат еднопосочни улици

Проект за промяна на движението в столичния район "Подуяне" ще бъде представен утре в сградата на 49 ОУ "Бенито Хуарес" от 18 часа, съобщиха от администрацията на района. По време на обсъждането ще се дискутира дали да се направи еднопосочно движение на улиците, заключени между "Александър Екзарх", улица "Тодорини кукли" и бул. "Ботевградско шосе".

"Пежо" прелетя "Сливница"- заби се в локалното (СНИМКИ)

Автомобил "Пежо" буквално прелетя през булевард "Сливница" в посока Центъра и се заби в колите в локалното платно на обратната посока. Зрелищната каскада стана на метри от заведения за бързо хранене в район "Илинден", съобщават граждани в социалните мрежи. За късмет няма пострадали хора, защото там е много оживено заради търговския център.

Ремонтират бул. "България" и включват трасето към автоматизираната система за управление на трафика (СНИМКИ)

Нови промени ще има по столичния булевард България. Те са свързани с ремонт на пътната настилка и светофарните уредби. Засега няма да се ремонтира цялото трасе, а само отсечката от НДК до кръстовището с "Ив. Евст. Гешов", научи Столица.bg. Столична община е осигурила финансиране, но трябваше да се реши в коя част ще има обновяване. Другата отсечка, която се нуждае от ремонт е от "Гоце Делчев" до Околовръстното. Там обаче не е толкова тежко положението, както по трасето от НДК.

Председателят на общинския съвет на Виена: Фандъкова постигна добри неща за София

Председателят на общинския съвет на Виена Томас Райндл даде висока оценка за работата на софийския кмет Йорданка Фандъкова.Според него тя е направила много промени и е постигнала добри неща, съобщи "Монитор". За Райндл София е град, който има невероятен потенциал.Той приема спокойно и разбитите тротоари у нас, защото такива има и в австрийската столица.А и когато човек разполага с ограничен бюджет, е доста трудно да се реши в кое първо да го инвестира- дали в улици, детски градини и училища, както е направила Фандъкова. 

Говежди тор осмърдя "Овча купел"

Миризлив терор бе наложен на жителите на столичния "Овча купел" през почивните дни. Незнаен ентусиаст в петък и събота е засипал зелена площ с говежди тор. "Ароматът" започва да се носи скоростно и достига до високите етажи на съседните блокове. Поляната се намира зад магазин на голяма хранителна верига, а от другата страна е жп линията. "Втори ден се изсипват тези лайна на поляната. Вони нечовешко", оплакаха се граждани в социалната мрежа в събота. Съкварталци започнаха да гадаят, кой и защо се прави. Други пък се шегуваха, че торят за апаратемнти, а трети бяха категорични, че вече ще се плащат не на "зелено", а на лайняно.

Пребиха младеж в столицата на турнир по аматьорски футбол

Младеж е със счупен на две места нос и със силно наранено око след побой по време на мач от турнир по аматьорски футбол в София. Нападателите са били доста по-възрастни мъже, разказва майката на младежа Таня Христова, цитирана от Нова телевизия. Кристиян е с опасност от отлепяне ретината на едното око след побоя. Според него по време на мача емоциите станали неконтролируеми. Той и едно друго момче получили жълти картони и били изгонени. Това вбесило другия играч и той се нахвърлил върху Кристиян. Към побоя се включили и други мъже.

Психичноболен атакува Столична библиотека, преби охранител

Мъж нападна и преби охранител в сградата на Столична библиотека на площад "Славейков". Агресорът е психично болен, а пострадалият е откаран в болница в тежко състояние, но без опасност за живота, съобщи СДВР. Нападателят е задържан.

Венета Маджистрели: София има нужда от дългосрочна визия, която да се изпълнява, а не само да се презентира

Няма как слаби личности да защитават идентичността на България, в Топ 100 на евродепутатите има само трима българи, казва кандидатът на Глас Народен за ЕП Венета Маджистрели за втори път излиза на ринга на Евроизборите като представител на Глас Народен. Тя е родена в София през 1979 г. Завършила е Бизнес администрация в University of Hertfordshire, Обединено кралство, както и Управленски науки, специалност Лидерство и устойчиво развитие в University of Cumbria, Обединено кралство. Има изкарани и сертифицирани курсове - Морални основи на политиката с проф. Ian Shapiro, Yale University, САЩ и Поведенческа (бихейвиористичната - поведенческа) икономика с проф. Dan Ariely, Duke University, САЩ. Владее свободно английски и италиански, ползва руски, френски и китайски. От 6 години живее в Брюксел. Има 19-годишен опит в сферата на малките и средни предприятия (МПС). 

Фандъкова и Здравков доволни от прилагането на закона и спирането на "Златен век"

Строежът на "Артекс" - "Златен век" в столичния квартал Лозенец се спира. Заповедта ще бъде издадена днес, потвърди регионалният министър Петя Аврамова в парламента. Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък е доволна, че е имало политическа воля  да се спази законът, защото той е валиден за всички. Тя заедно с главния архитект Здравко Здравков присъстваха на срещата на премиера Бойко Борисов с представители на ИК "Лозенец". Арх. Здравков обясни, че строежът трябва да се обезопаси. Засега не е ясно построеното до момента дали ще се събори и каква ще е съдбата на небостъргача. За заплашителните есемеси, които е получавал, главният архитект нямал намерение да подава сигнал. Според него оказания натиск е премерен.

Кой разреши ресторант да дели терен с къщата-музей на Иван Вазов

Ресторант дели един и същ терен с градината и пристройката на къщата- музей на великия Иван Вазов в столицата. Става дума за заведението "Чекпойнт Чарли", което притеснява с екзотични ястия и мирис на тютюн феновете на Патриарха на литературата, сигнализираха от сдружение "Словеса".

Задържаха 28-годишен, ранил двама мъже в "Хаджи Димитър"

Столичната полиция задържа 28-годишен мъж, ранил двама мъже в казино в ж.к. "Хаджи Димитър". Инцидентът е станал снощи около 22:30 часа в игралната зала. На място веднага са изпратени екипи на полицията и спешна помощ, съобщават от СДВР.

Кучешки паркинги се появиха в София

Няколко кучешки паркинга се появиха в центъра на столицата. Новаторската идея бе заснета и пусната в социалната мрежа от граждани. Идеята на специалното място е стопаните да има къде да оставят своите домашни любимци докато пазаруват. Табелките, обозначаващи къде да оставим кучето си са снабдени със специални накрайници за завързване на каишка. На шега или не на въпросните знаци, освен надпис на английски език ''Кучешки паркинг'' има и такъв, че престоят е безплатен за 30 минути.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right