Новините в София: Най-важното за деня 8 април 2021 г.

Новините в София за деня  8 април 2021 година

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 април 2021 г.

В огнения ад на Тракия е загинал шофьорът на бензиновоза (ВИДЕО/СНИМКИ)

Огненият ад на магистрала Тракия взе жертва. Загинал е шофьорът на бензиновоза, научи Столица.bg. По-рано днес на аутобана катастрофираха ТИР и бензиновоз, който е бил пълен с гориво. Инцидентът е в посока Пловдив. Движението е спряно в двете посоки. На мястото веднага пристигнаха линейки и полиция, но не са успели да спасят шофьора на цистерната.

Катастрофа затвори АМ "Тракия", движението е по обходен маршрут Вакарел – Нови Хан – София

Катастрофа затвори движението на 6 км от скоростния път по АМ "Тракия" в двете посоки. По първоначални данни са се ударили два тежкотоварни автомобила и единият се е запалил. Kъм мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията и пожарната. Въведен е обходен маршрут за всички МПС по път I-8 Вакарел – Нови Хан – София и обратно. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждават от АПИ.

Официално: Кои COVID-мерки се разхлабват, график за връщането на децата в клас от 12 април

Със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов се посочва кои COVID-мерки се разхлабват в София и страната. Посочва се и кои ученици по какъв график ще се върнат към присъственото обучение.
От 29 април посещенията в дискотеки, бар-клубове, пиано барове, бар-вариете и нощни барове се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Ген. Мутафчийски: В София и страната се покачва тенденцията на починалите от COVID-19

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски сподели на редовния брифинг, че се покачва тенденцията на починалите от коронавирус в София и страната. Още не сме достигнали връхната точка от зимата – 27,7 на 100 000. В момента тя е 23,2 на 100 хиляди, обясни председателят на НОЩ. Тенденцията по отношение на заболеваемостта е надолу. "Прехвърли сме платото. Крехък е спадът - само с 7%, 0,5% на едноседмична база", добави Мутафчийски. Според думите му има отчетлив спад в натиска върху болниците.

Симеоновският лифт спря заради авария, туристи останаха за около 20 минути в кабинките

Симеоновския лифт на Витоша днес спря заради голяма авария. В кабинките останаха блокирани туристи за около 20 - 25 минути, съобщи БНТ. Причината за спирането в ел.табло на съоръжението, обяснява мениджърът на Витоша ски Емил Димитров. Останалите в кабинките хора са извозени с лифта, благодарение на резервно захранване на дизел. Заради аварията се образува голяма опашка на началната станция на Симеоновския лифт. желаещите да се качат на Витоша не успяха да се качат и им бяха върнати парите за ски картите.

Софийски градски съд отложи делото за катастрофата с Милен Цветков

За пореден път бе отложено делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. На днешното заседание адвокатите на Кристиян Николов - Любомир Таков и Константин Симеонов не се явиха в съда. И двамата са уведомили съда, че не могат да присъстват по здравословни причини, съобщи БНТ. 5-ти състав на Софийски градски съд насрочи следващото заседание за 15 април от 13.00 часа.

Глоба заради бетон-помпа, блокирала тротоар на "Тодор Александров" (СНИМКИ)

Строителна фирма в София получи глоба заради бетон-помпата, която е разположила неправомерно на тротоар. Това се случи при строеж на нова офис сграда на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул."Димитър Петков". Нарушението е открито от екип на Столичен инспекторат- "Възраждане" при текущ контрол. С блокирането на тротоара от помпата пешеходците не е имало как да минават свободно. След като фирмата изпълнител е получила акта за установяване на административно нарушение, тротоарът е освободен.

Добротворци: Футболисти даряват фланелки за лечението на Алекс от Плевен

Не е важно на кой отбор си привърженик, важно е колко човек! А в болката няма сини, червени, бели и зелени, нито жълти или бембени. Животът го е доказал, че болката и страданието обединяват, в името на живота, на спасението. А най-тежко и когато страдат дечица! Футболисти и фенове съвместно са подели благотворителна акция, за да помогнат на малката Алекс от Плевен да проходи. Футболистите даряват фланелки, а фенове на Сектор Г организират онлайн търгове и събраните средства се изпращат по сметката на Александра. Съвсем скоро момиченцето ще навърши годинка, но съдбата й е отредила да се бори и да победи коварно заболяване. Детенцето се ражда с рядката диагноза "билатерална фибуларна хемимелия". Тя няма т.нар. малък пищял и на двете крачета.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right