Новините в София: Най-важното за деня 8 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 август 2019 г.

Задържаха Иван Тодоров в съдебна зала 

Собственикът на ТАД Груп Иван Тодоров бе задържан в съдебна зала по време на заседанието на Апелативния специализиран наказателен съд, съобщи "Монитор". Днес се гледа мярката му за неотклонение и бе разгледано искането за намаляването на паричната гаранция от 100 000 лв.

Разбиха нарколаборатории в София и Русе при мащабна акция

Две нарколаборатории в София и Русе са разбити при мащабната спецоперация на прокуратура и полиция срещу наркобизнеса. Акции се провеждат по Черноморието и други големи градове на страната. Ударът на държавата е насочен срещу наркогрупировката на Радо Ланеца, която била най-голямата у нас.

Според НСИ: Заплатата в София е над 1700 лева

Хората, които работят в София, взимат най-високата заплата в страната- над 1700 лева. Това сочат данните на Националния статистически институт за месец март тази година,цитирани от "Труд". Средното възнаграждение за страната е 1247 лева, при софиянци сумата е с 480 лева отгоре. Ако обаче от цифрите, предоставени от Статистиката, се извадят заплатите в столицата, се оказва, средното възнаграждение за останалите градове е малко над хилядарка.

Кметът на "Красно село": Нова улица в "Лагера" може и да няма

Изграждането на нова улица в кв. "Лагера", срещу строителството на която, преди дни жители на квартала излязоха на протест, може изобщо да не се случи. Това каза кметът на "Красно село" Христо Апостолов, съобщава радио София. По думите му, в момента на терена текат проучвателни дейности.

Археологически обекти разкриват тайни за София

 

Археологически обекти в различни части на София и околностите разкриват тайни от древното битие на София. Важните за града проучвания за поредна година получават финансовата подкрепа на Столична община, обясни пред журналисти заместник- кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов.

Прекратиха обществена поръчка за Столична библиотека

Обществената поръчка за ремонт на сгради, сред които и тази на Столична библиотека е прекратена. Спирането на 6 август т. г. е със заповед на главния архитект на София Здравко Здравков, съобщава banker.bg. Процедрута по ЗОП е била за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сгради на столичния площад "Славейков". За нередности по документацията съобщил общинският съветник Альоша Даков.

Изчистиха надраскани колони на "Гарибалди" (СНИМКИ)

Хулигани "изрисуваха" колоните на пощад "Гарилбалди" с вулгарни надписи. Вчера от Столичен инспекторат предприеха бързи действия и бруталните драсканици веднага бяха заличени. Първо бяха почистени, а след това колоните отново измазани, за да не остане и следа от надписите.

Ремонтират улици и тротоари в "Изгрев"

В разгара на лятото от "Изгрев" започват сериозни ремонти на уличната мрежа и тротоарите. В социалната мрежа бяха публикувани и местата, където ще има реновиране. Стартът на ремонтите бе вчера-7 август. Финансирането е от бюджета на районната администрация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right