Новините в София: Най-важното за деня 8 декември, 2019 г

Зимна София

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 декември 2019 г.

Над 10 инцидента и катастрофи белязаха седмицата на АПП (СНИМКИ)

Много бяха и катастрофите през изминалата седмица, за които екипите на АПП съдействаха за възстановяване на движението. "Водачите подценяват зимните условия, но за радост няма жертви. пътните инциденти обаче остават материални  щети и по инфраструктурата сщо", коментираха пред Столица.bg от "Аварийна помощ и превенция".

220 лв. на час за частно парти в ретро трамвай

Травмаи и тролеи от "Столичен електротранспорт" най-много се наемат от туристически агенции за обиколки на София, и от филмови, кинопродукции и рекламни агенции. Електрическите возила се ползват и за сватби, рождени дни и абитуриентски балове.

Два пъти по-бързо е придвижването с метрото в София
Столичани дневно икономисват над 110 000 човекочаса с ползването на метрото, допълни Братоев. Той коментира и дали ще има влакове без машинисти. "4 нива на автоматика на метрото. В момента сегашните линии са 2-ро ниво - където автоматиката управлява да няма засичане на влакове, но машинистът управлява влака", обясни инж. стоян Братоев.

Три пъти над нормата е замърсяването на въздуха в столицата

Концентрацията ФПЧ във въздуха в София намаляват, но все още има замърсяване. Три пъти над нормата от 50 мкг/куб. м са фините прахови частици в столицата през изминалото денонощие в 4 от 5-те градски станции. Очаква се концентрацията им да намалее през днешния ден, съобщиха от пресцентъра на Столична община и призоваха гражданите, които имат възможност, да използват алтернативен начин на отопление от горенето на дърва и въглища.

Пожар паникьоса обитателите на в бл. 61 Студентски град

Огънят пламнал в помещение на първия етаж на общежитието и обитателите бързо го загасили. По първоначална информация причината е късо съединение на елинсталацията. Малкото обитатели на сградата в този момент обаче се притеснили от силното задимяване. На мястото веднага е пристигнал екип от пожарникари, но установили, че пламъците са загасени и няма опасност, научи Столица.bg

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right