Новините в София: Най-важното за деня 8 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 март 2021 г.

Директорът на Столична РЗИ: Имаме готовност за допълнителни мерки в София, увеличава се броят на заразените с COVID-19

В последните седмици се очертава трайно увеличение на случаите със заразени с COVID-19, с около 800 седмично в София. Положението е тревожно с леглата, но засега още има свободни. Това каза директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев в "Питай за ваксините" пред Нова телевизия. "Столична РЗИ е в постоянен контакт с директорите на болниците и сутрин и вечер докладват броя на хоспитализирани и свободни легла. Към момента са заети 65% от интензивните и малко над 50% за леки и средно тежки случаи. Има готовност, в зависимост от развитието на ситуацията и натиска болниците, и директорите на болници са готови да открият допълнителни легла.

Спират водата в Драгалевци, Симеоново, Малинова долина, Киноцентъра , Бояна, Беловодски път, Владая, Килиите, Мала кория и Горна Баня

Планови ремонти на „Софийска вода“ във вторник, 9 март, ще наложат спирането на водата в някои столични райони. Във връзка с монтаж на спирателен кран на довеждащ водопровод в кв. „Драгалевци“, ул. „Мишова орница“ се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода”

Разчистват терен в кв. „Манастирски ливади – запад“, ще изграждат детска градина, основно училище и зала

Стартира разчистването на терена в кв. „Манастирски ливади – запад“, който беше предоставен от Министерство на културата и фонд „13 века България“. На терена с площ от 6804 кв. м от десетилетия има изоставен строеж, съобщиха от столична община.

В София присадиха черен дроб на деца на 1 и 7 години

Две чернодробни трансплантации бяха извършени в столичната болница „Лозенец“ и една бъбречна в „Александровска” болница на 26 февруари. Черен дроб е присаден на две деца - на 1 и на 7 години, съобщи Нова телевизия. Бъбречната трансплантация е направена на 48-годишен мъж. От лечебните заведения съобщиха, че пациентите са в добро общо състояние и остават под лекарско наблюдение.

„Трейс“ правят маркировка на кръстовището на НДК, задръстването е до „Хемус“ (СНИМКИ)

Маркировка на едно от възловите кръстовището в София, това на бул. „България“ и „Черни връх“ при НДК, сеизвършва от фирма “Трейс“. Това затруднява трафика, който е най- натоварен в понеделник. Граждани сигнализираха пред Столица.bg че колоната от автомобили стига до „Хемус“.

Спират плановите прием и операции в столичните болници

Около една трета от заразените с COVID-19 за последното денонощие в страната са в София. Заради нарастващия брои на заразените с коварната инфекция бяха предпирети ограничителни мерки от Областния щаб. От днес се спират плановите прием и операции в софийски болници. Лечебните заведения се затварят за свиждания.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right