Новините в София: Най-важното за деня 8 март 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 март 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 8 март 2023 г.

Изверги: Отрязаха ушите на куче в столичния "Христо Ботев"

За нов случай на зверство спрямо животно съобщиха граждани във Фейсбук. Куче на няколко месеца е намерено в безпомощно състояние и с отрязани уши в столичния квартал „Христо Ботев”. Председателят на сдружение „Респект към животните” Сузана Мустафи разказа пред Нова телевизия, че са получили снимки на почти обезглавено кученце, на което ушите са изрязани с лозарска ножица. Животното е изпитало невероятна болка и ужас, било е в агония, подчерта тя.

Учителка редовно обижда и удря деца в столично училище

Родителите предоставят записи, на които се чува как учителката нарича децата „глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници”. Крясъците и скандалното отношение те чуват за първи път по време на пандемията, когато децата учат онлайн. Всъщност, целият учебен час минава в обиждане на учениците, вместо в преподаване. Родителите се притесняват, че на седмокласниците им предстоят матури и сериозни изпити, а часовете минават в крясъци.

390 хил. лева за спортни програми ще приемат общинските съветници

Предвидените средства са в размер на 390 000, а по програмите могат да кандидатстват образователни институции, районни администрации, малки населени места, центрове за подкрепа на личностното развитие, спортни клубове и неправителствени организации. Програмите са насочени към създаване на условия за развитие и насърчаване на спорта, физическата активност и системното практикуване на спорт.

12-годишен от София отново е световен шампион по скоростно смятане наум

Калоян е ученик от 6 ж клас в столичното 125 СУ "Боян Пенев". Във финалния кръг той влезе с равен резултат с индиецът Арян Шукла - световен шампион по скоростни изчисления за 2021г., също на 12 години. Момчето от София се справи с предизвикателството, като даде правилен отговор за сбора от квадрати на числа за по-малко от 8 секунди! Сребърното и бронзовото отличие спечелиха състезателите от Индия.

Парче от арката на Техническия университет рани мъж в София

Мъж пострада при инцидент в Техническия университет в София. Той пострада при падане на мазилка от арката на учебното заведение, съобщи БГНЕС, като цитира Спешна помощ.

Пострадалият работник в ТУ е в неврохирургията на болница "Света Анна"

"По обяд когато има най-много студентки тук се откъсва парче 3/4 м тежка мазилка, повлича скелето и работникът пада на глава. Домакинката е видяла как пада. Беше голям шок за всички ни. Веднага пристигна полиция и Спешна помощ и обездвижиха главата и врата", казаха от университета

Мерцедес удари автобус 64 в буслентата на "България" (СНИМКИ)

Инцидентът е станал точно след кръстовището със бул. "Гоце Делчев", съобщиха във фейсбук групата "Катастрофи в София. "Мерцедес е догонил рейс 64 в бус лентата", съобщиха очевидци. По първоначална информация няма пострадали пътници. Щетите са материални и пострадала предната част на Мерцедеса.

Фандъкова: Стартира инициативата за засаждане на малки квартални гори - „Гора в квартала“

Продължава засаждането на новата гора на София. Преди няколко години започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край Суходол, които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме втората нова гора в землището на Негован. Предстои новия залесителен сезон, посочи също кметът Фандъкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right