Новините в София: Най-важното за деня 8 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 ноември 2019 г.

Тържествената сесия на СОС и клетвата на кметовете във вторник

На 12 ноември кметовете се заклеват и се избира председател на местния парламент в София Първата сесия на Столичния общински съвет ще е във вторник, 12 ноември 2019 г., потвърди пред Столица.bg областният управител на София град Николай Пехливанов. Както е по закон той е издал заповед, с която е насрочено първото заседание - тържество, на местния парламент на София.

Фандъкова внася в НС законодателни промени за презастрояването в София

Избраният за четвърти мандат за управлява София Йорданка Фандъкова ще внесе втория пакет за законодателни промени за презастрояването в София. Това съобщава тя на профила си в социалната мрежа.

НС пусна поръчка за 22,6 млн. лв. за ремонт на Партийния дом в София

Голям ремонт ще се прави на бившия Партиен дом в столицата, който отдавна вече е сграда на парламента. На 4 ноември т. г. е пуснато обявление за конкурс по ЗОП за избор на изпълнител. Стойността на ремонта е 22,6 млн. лв. и са от бюджета на НС за 2020 г.

Печатар и компютърен спец за пет години в затвора за фалшифициране на банкноти

По 5 години и 6 месеца лишаване от свобода наложи Специализираният наказателен съд на двама участници в а престъпна група за производство и вкарване в обращение на фалшиви банкноти (в евро, долари и левове), действала на територията на София. Третият от групата e признал вината си още след задържането му и е сключил споразумение за условно наказание.

Призовкар от Софийски градски съд пребит по време на работа

Докато изпълнява служебните си задължения призовкар от Софийски градски съд е бил пребит, съобщиха от  съдебната институция. Човекът е станал жертва на побой. Удрян е с ритници и юмруци в областта на главата.

Мъж с пистолет ограби банка в София

Мъж с пистолет и с маска е ограбил банков клон в София. Откраднати са около 1000 лева. Инцидентът е станал в "Сухата река". По първоначална информация агресорът е действал сам.

Нов правилник и публикуване на поименно гласуване в новия СОС

Прозрачността в новия Столичен общински съвет ще бъде още по-голяма. Освен достъпа на граждани до комисии и сесии, ще се публикува, на сайта на СОС, и поименно гласуването на общинските съветници за всяко решение. Това съобщи днес общинският съветник и председател на групата на ГЕРБ-СДС Малина Едрева. Заедно с колегите си Елен Герджиков и Николай Стойнев дадоха брифинг на ет. 5 в Столична община

Променят маршрутите на трамваи 4,5 и 11 заради работа по релсите на "Цар Борис III"

Променят се маршрутите на три трамвая в  столицата. Това са линии 4,5 и 11. Причината за промяната е работа по релсите по бул. „Цар Борис III“ и ремонт на кръстовище бул. „Овча купел“/ул. „Народно хоро“.

Намериха изчезналия 93-годишен дядо Найден

Найден Найденов, на 93 години, който изчезна преди два дена в София, е намерен жив и здрав, съобщава Дарик. След като на 6 ноември вечерта е слязъл от трамвай №11 е загубил ориентация и се скрил на място, което е трудно достъпно.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right