Новините в София: Най-важното за деня 8 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 октомври 2020 г.

Затварят центъра на София за престижния маратон Wizz Air София 2020

Улици и булеварди в центъра на София ще бъдат затворени на 10 и 11 октомври т. г. заради провеждането на най-престижния в България маратон  Wizz Air София 2020 с награден фонд 37 000 евро. В столицата ще стартират атлети от световния елит в маратонското бягане. За провеждането на състезанието е създадена организация на движоение, като в тези два дни много улици и булеварди в София ще са част от трасето на атлетите. comment0visibility1868 access_time10/09/2020СОФИЯ Зам.-кметът на Столична община инж. Цветан Божинов напуска по лични причини Промени има и в маршрутите на градския транспорт,

13 от 15 легла са заети от пациенти с COVID-19 в общинската Пета градска в София

13 от 15 легла на Ковид отделението в софийската Пета градска болница са заети от пациенти, които се лекуват от коронавирус. Малко повече от половината са в отделението на първата общинска болница, която отвори COVID отделение - Втора градска болница, научи Столица.bg. В момента там от 20 легла са заети 13. Всички общински болници обаче са в готовност да поемат пациенти при необходимост. Отделения за лечение на коварната инфекция има и в университетската Първа градска, както и Четвърта градска.

Такси и Мерцедес се удариха, размазаха си предниците на столичната "Цар Симеон"

Тежка катастрофа с размазани предници стана на столичната улица "Цар Симеон" около 16.45 часа. Ударът очевидно е бил силен и двигателят на КИА-та е изпаднал. Не се съобщава за пострадали хора. Публикуваната в мрежата снимка предизвика вълна от коментари. "Дано пътниците са били с колани, защото ударът е силен", коментира очевидец. При скорост 50 км/ч не може така да се размажат, коментира друг.

До края на септември: Над 250 хванати без маски в транспорта на София

До края на септември в София има над  250 случая на хора, хващани от полицията без маски в градския транспорт. Това съобщиха от БНР. От СДВР обаче са категорични, че проверките ще продължат по цялата градска транспортна мрежа.   На 472-ма души са връчени предупредителни протоколи от полицаи, отново за нарушаване на COVID-меркитe в София.

Пускат трафика на кръстовището на "Каблешков" и "Костенски водопад" след 2 седмици

Сложен е вторият пласт от асфалтовата настилка (биндер) по южното пътно платно на бул. “Тодор Каблешков“ в участъка от бул. “България“ до ул. “Костенски водопад“. Изградени са нови инженерни мрежи, улично осветление, контактна мрежа. Довършва се изпълнението на кръстовището с ул. “Боянски водопад“. Ако времето позволи работите там ще приключат до 22 октомври.

Столовото хранене в общинските училища на София по нови правила

Нови правила за организацията на столовото хранене в общинските училища в София прие на свое заседание Столичният общински съвет.    В специална наредба се казва, че отдаването на стол/бюфет в училище е тясно специализирано и е напълно правилно да е в самостоятелни норми. Документът позволява на директорите на училищата да предлагат допълнителни критерии според спецификата на училището при изискванията за избор на фирмите.

Заводът в Садина може да произвежда нужното количество RDF за новата инсталация в София

Изграждането на завод за RDF на площадка на Топлофикация-София в района на Централна гара ще гарантира независимост на града. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред общинските съветници на днешната онлайн сесия на СОС. Тя отговори на запитването на общинския съветник Симеон Ставрев за информация за изграждането на инсталацията, която е трети етап в оползотворяването на отпадъците в столицата.

Цял клас четвъртокласници от столичното 43-то ОУ "Христо Смирненски” под карантина

Цял клас от столичното 43-то ОУ "Христо Смирненски” мина под карантина заради ученик с положителен тест за COVID-1. Всички ученици от четвърти "Г" клас и шестима ученици от четвърти "В" клас преминават на онлайн обучение и ще бъдат под карантина от 7 до 20 октомври.

Засадиха над 30 растителни вида на новата площадка в парк „Дружба“ (СНИМКИ)

Жителите на квартал “Дружба 1” вече могат да релаксират в новоизградената изгледна площадка в парк „Дружба“. Това беше последният елемент от първия етап на реконструкцията на парковата зона. Край езерото вече е изградено и ново осветление и е положена нова филцова екологична настилка. Геопластика с алпинеум разделя парковото пространство от улицата. Каменна река се спуска към езерото на парка. Това е поредната "красива" инвестиция на Столична община за подобряване на средата на живот в София.

Кола блъсна жена на Симеоновско шосе, друг се размаза в Гниляне

Жена е поредната жертва на пътя в София. Рано сутринта около 7 часа тя е блъсната на Симеоновско шосе. Пострадала е сериозно и е откарана в Окръжна болница, научи Столица.bg. Жената е пешеходки, а инцидентът е станал по Симеоновско шосе, в посока Околовръстен път, малко след Premium Car. Линейката е пристигнала за броени минути.

Пациенти избраха да се лекуват в София вместо в Обединеното кралство

Българи живеещи в Англия предпочитата да се лекуват в София. Вече се очертава като тенденция пристигането на сънародници от Острова и постъпването им болници в столицата, а причината е пандемията от COVID-19. Засега те предпочитат столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Англичани и етнически българи, които живеят в Обединеното кралство, идват да се лекуват, като само на седмица двама пациенти със сериозни неврологични заболявания са потърсили помощ в "Св. Иван Рилски".

НОЩ: Няма да има нови мерки за COVID-19 в София и страната, засилваме контрола

Няма да се налагат нови мерки срещу разпространението на COVID-19 в страната. Хората да са абсолютно спокойни. Към настоящия момент не се налага затягане на мерките нито налагане на нови. Това заяви здравният министър д-р Костадин Ангелов на днешния брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ) в Министерски съвет. Той предупреди, че единственото, което ще се направи е да се засили контрола върху спазването на мерките, каквито са в момента.

Още седмица контрольорите продават билети в градския транспорт в София

Още само една седмица и гратисчиите в столичния градски транспорт ще се наиграят. В края на следващата седмица ще бъде ясно как и откъде ще се купуват билети и превозни документи за градския транспорт в столицата. Това предупреди директорът на ЦГМ Димитър Дилчев пред Нова телевизия. В момента водим разговори с операторите и в края на следващата седмица ще има яснота, обясни той. В момента пътниците без билет и карта не се глобяват, а когато минава контрола им продава билет. Другият вариант да са изрязни е чрез закупуването на карта за деня, която е на доста изгодна цена от 4 лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 22 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 април. Обрат: Издирват 28-годишен мъж...

Прочети още keyboard_arrow_right