Новините в София: Най-важното за деня 8 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 8 септември 2022 г.

Столична община започна строителството на ясла за 3 групи в Бояна

Нова детска ясла за около 75 деца ще се построи в столичния квартал Бояна, район Витоша-Столична община. Днес бе направена първа копка на новата сграда, която ще е за 3 групи за най-малките столичани. На сторежът бе отслужен водосвен и на церемонията присъства кметът на София Йорданка Фандъкова и районният кмет на Витоша инж. Теодор Петков. "Започваме строителството на нова детска ясла в кв. „Бояна“, в която ще разкрием три групи за 75 деца", съобщи във фейсбук столичният кмет.

Председателят на СОС иска отмяна на строителство на жилищна сграда в кв. „Хладилника“

Председателят на СОС Георги Георгиев предлагам отмяна на решението на Общинския съвет за строителство на жилищна сграда в кв. „Хладилника“ на терена на „Пазари Изток“ ЕАД, съобщиха от Московска 33. Той и група общински съветници от ГЕРБ/СДС са внесли доклад за отмяна на решението. „Общинският терен в кв. „Хладилника“, собственост е на общинското дружество „Пазари Изток“ ЕАД, ще бъде запазен за обществено ползване. Заедно с гражданите на място ще решим дали да направим обществен паркинг, от който имат нужда, или детска площадка“, категоричен е Георги Георгиев.

16-годишен надрусан и пиян с открадната кола се опита да избяга, полицаите от Елин Пелин го арестуваха

Служители на РУ-Елин Пелин задържаха непълнолетен заедно с противозаконно отнет автомобил. 16-годишен тийнейджър се надрусал и откраднал лек автомобил Нисан, за да се повози. Към 2 часа тази нощ, прибирайки се след посещение на сигнал в с. Мусачево, автопатрул на РУ-Елин Пелин засякъл на пътя колата, движеща се в обратна посока без включени фарове. Служителите на реда незабавно му подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът не се подчинил и продължил движението си към селото. Униформените веднага последвали нарушителя, който след около 1 км се блъснал с автомобила в мантинела и спрял със спукан картер, съобщиха от ОДМВР София област.

Моторист пострада тежко при удар край Суходол, Околовръстното е затворено за движение (СНИМКИ)

Моторист е пострадал тежко при катастрофа с лек автомобил на Околовръстното, край Суходол. Инцидентът е станал преди 30 минути в платното към Овча купел, преди бензиностанцията. В момента движението в участъка на произшествието е спряно.коловръстен път след Суходол посока Овча купел е спряно движението.

Родители недоволни от недостига на места за занималня в 50 ОУ в Драгалевци

Деца от I до IV клас остават без занималня в столичното 50 Основно училище "Васил Левски" в Драгалевци. За проблема сигнализираха пред Столица.bg родители, чиито деца ще трябва да си ги прибират на обяд.  "В училището има само 14 стаи, а паралелките са 19. Когато станах директор, преди 4 години, ученици бяха 240, а сега са 460 деца. Бяхме принудени да закрием предварителната група, за да се освободи стая и всичко е съгласувано с районния кмет. Нямаме стаи. Учителската стая е в мазето и учителите дума не са казали. През февруари т. г. коментирахме, че трябва да обявим нулев прием за първи клас, за да има за всяка паралелка и група за занималня. През март кметът даде списък с още 150 деца, които са с прилежащи адреси при нас и затова приехме и четвърта паралелка първокласници. А догодина?", разказа пред Столица.bg за проблема директорът на училището г-жа Макавеева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right