Новините в София: Най-важното за деня 8 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 януари 2020 г.

След четири месеца в София Coursera с планове да удвои екипа си

Само четири месеца след встъпването си в София Coursera обяви плановете си за разрастване в столицата и удвояване на екипа. Глобалната платформа за онлайн обучение отвори офис в София с придобиването на американско-българската стартираща компания Rhyme Softworks.

Медицинска сестра осъди 12 либийски офицери за 500 000 лв.

Пред Софийски градски съди Валя Червеняшка разказва за нечовешките изтезания и мъчения през осемте години в либийския затвор Софийски градски съд осъди 12 либийски офицери -   Х.А.Д., Д.А.А., С.Д.С., А.А., М.Т., А. Ал - Н., О.Ш.М., М.Р., М. Ал - Х., А.Х., А. Ел - Х., М.И. Абу- С. Те трябва  да заплатят 500 000 лв. за неимуществени вреди, причинени на медицинската сестра Валя Червеняшка.

Фирма за саниране в "Красно село" отнесе глоба за непочистени отпадъци

Фирма за саниране е глобена от Столичен инспекторат. Служители от "Красно село" са направили акт на фирма "Булстрой Груп" ЕООД след направена проверка на обект на ул."Невестина скала" бл. 14.

Новата година донесе нова и модерна травматология на ВМА (СНИМКИ)

В началото на тази година, и то на Йордановден (Богоявление), Клиниката по травматология на Военномедицинска академия (ВМА) влезе в нов дом - модерен и уютен, изцяло реновиран до най-малкия детайл.

Електронно табло на спирка в Дружба затрудни специалистите (СНИМКИ)

Таблото изгасна със започването на ремонта на "Искърско шосе", осми месец не работи Електронно табло на спирка в Дружба се оказа по-сложно от космическа совалка и е  тъмно вече 8 месеца.

Полицаи иззеха граната и взриватели от склад в Равно поле

Полицаи от РУ - Равно поле направиха проверка на склад на фирма в с. Равно поле. В помещението са открити граната, артилерийски снаряд и 9 взриватели, без надлежно разрешително за съхранението им.

С вечерно каране откриват ски сезона на Витоша

Всеки първи и трети понеделник в месеца, от 10 до 14.30 часа, ще има профилактика на кабинковия лифт Ски сезонът на Витоша се открива тази вечер в 18.30 часа на писта "Лалето", съобщиха пред Столица.bg от Витоша ски. Всичко по съоръжението е подготвено, за да посрещнат първите любители на белия спорт. Пистата и осветлението са в отлично състояние. Скиорите ще се наслаждават до 22 часа, когато приключва първата за сезона сесия на вечерно каране.

Намаляват двойно интервала на движение на електорбусната линия 123

Двойно по-кратък ще е интервалът на движение на електробусите по удължената автобусна линия 123. Досега рейсовете се движеха на 50 минути, а от 17 януари ще са на 25 минути. Това съобщиха от столична община в социалната мрежа.

Световната банка подписа за наем на 4 хил. кв. м в "Младост"

Cвeтoвнaтa бaнĸa e пoдпиcaлa cпopaзyмeниe зa нaeм в изгpaждaщaтa ce в мoмeнтa cгpaдa Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr ІІ в Coфия. Oфиc здaниeтo e дeлo нa пoлcĸaтa ĸoмпaния GТС, ĸoятo пpидoби Маll оf Ѕоfіа пpeз лятoтo нa 2018 г,съобщават от money.bg.

В Европа: Най-студената столица тази сутрин е била София

Българската столица оглави „ледената класация” в Европа тази сутрин, съобщава италианското издание „Notizie Meteo Italia”. От общо 40 града София се нарежда на първо място с измерена минимална температура от минус 11 градуса. Софийските термометри са показвали по-ниски стойности дори от Хелзинки във Финландия, Рейкявик в Исландия и Москва в Русия, допълват от Нова телевизия.

Спират водата в Надежда 2 и Свобода

„Софийска вода“ ще извърши планирани ремонти в четвъртък, 09 януари, което ще наложи спирането на водата в някои части на столицата.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right