Новините в София: Най-важното за деня, 8 юни 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 юни 2019 г.

Работници зарязаха ремонт на тротоар в "Банишора", запушиха канали (СНИМКИ и ВИДЕО)

От зарязания обект и дъждовете са запушени шахти с кабели, алармираха гражданите. В района вече цяла седмица нямат интернет, защото кабели на доставчика са прекъснати. В района има и запушени канали, които при първия голям дъжд ще прелеят, притесняват се живеещи в райони.

1000 деца се събраха на Камбаните за 40-ия юбилей на "Знаме на мира" (СНИМКИ)

Юбилеят бе организиран от Евгения Живкова, дъщеря на създателката на "Знаме на мира" Людмила Живкова  под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Детски глъч, смях и песни огласиха Витоша. Бяха наградени и български таланти в спорта и изкуството.

Пияни роми се биха в автобус 111, трима са пострадали

При качването на ромите възрастен мъж им прави забележка. Те го объркват с друг и започват да го бият. Шофьорът веднага спира автобуса, но мелето продължава и навън. Освен пострадалите пътници има материални щети по автобуса.

Почистват Перловската река пред ст. "Васил Левски" (ВИДЕО)

Още сутринта, в събота багер изваждаше от реката наноси и камъни. До сряда трябва да приключи почистването на речното корито, научи Столица.bg. Нивата на столичните реки и водоеми се следят от мониторинговата система на Московска 33. Заради падналите валежи в последния месец всички фирми стриктно си изпълняват задълженията за почистване.

Глоба до 50 000 лв. за незаконната сеч на бул. "България"

Общинският съветник Иван Таков ще настоява нарушителите да възстановят за тяхна сметка. Колкото дървета са изсечени, толкова трябва да се засадят. По предварителна информация собственикът на теена е разчиствал терена зза пордажба. Унищожени са около 100 дървета. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right