Новините в София: Най-важното за деня 8 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 8 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 юни 2021 г.

Пожар спря тока в „Младост“ и „Дружба“

Пожар в обект на бул. Цариградско шосе в близост до сградата на ГДБОП е причината за спиране на тока в някои столични райони. Без ток са Младост 2, 3 и 4, Полигона, Дружба 1 и 2, потвърждават на аварийния телефон на ЧЕЗ. Най-рано  електроснабдяването ще бъде пуснато в 20 часа. В момента екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на аварията.

Пенсионираният проф. Кантарджиев: Не е най-умното нещо в епидемия да сменяш лекар

Пенсионираният проф. Тодор Кантарджиев коментира пред "По света и у нас", че е изненадан от решението да го пенсионират по време на коронавирус епидемията. Професор Кантарджиев е ръководител на Центъра по заразни и паразитни болести от 10 години. Неговото място се заема от досегашния му заместник проф. Ива Христова. Вчера бил повикан на среща в здравното министерство.

Спират водата в „Обеля“, Центъра и „Бояна“

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 9 юни, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

Столична община облагородява две междублокови пространства в „Подуяне“ /СНИМКИ/

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери облагородяването на междублокови пространства в район „Подуяне“. Направихме програма за премахване на т.нар.“кални точки“, които са източник на прах, за да благоустроим междублокови пространства в кварталите и да осигурим места за паркиране, каза кметът Фандъкова. Местата са определени по предложение на районните кметове. Към момента сe работи за 24 квартални пространства в различни райони на София. В ж.к. “Хаджи Димитър“, район „Подуяне“ на площ от 500 кв. м са оформени пешеходни алеи и зелени площи, с маса за шах, пейки, кошчета.

Бюджетна комисия на СОС одобри 4,4 млн. лв. за възстановяване на банята в Овча купел

Столична община да осигури съфинансиране от 4,4 млн. лв. за възстановяване на банята в Овча купел, реши днес Постоянната комисия по бюджет и финанси на Столичен общински съвет. Сградата на някогашната баня е недвижима културна ценност от местно и национално значение и за ремонтът й се говори вече втора година. Сградата  е включена за европейско финансиране по „Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения”, по порект „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „ Наследство БГ“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Именно ремонтът на банята в Овча купел стана причина за оставката на зам.-кмета по образование  и култура доц. Тодор Чобанов, преди месец.

Екшън: Екипи на ДАНС влязоха в ГДБОП, Спецпрокуратурата и Националната полиция

Масирани проверки текат в ключови структури за борба с престъпността – Главна дирекция „Организирана престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Специализираната прокуратура. Проверяващи са екипи на ДАНС, съобщават от bTV.   Според БНТ от ДАНС изземат секретни документи, свързани с  досъдебни производства и разследвания.   Все още няма официална информация за случая.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right