Новините в София: Най-важното за деня 9 април, 2020г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 април 2020 г.

Изследването за COVID-19 сред 1016 полицаи: Още няма групов имунитет в София

Излекуваните общо от коронавирус инфекция са 46 - 3 от ВМА, 3 в Пазарджик и жена в Пещера Все още нямаме групов имунитет и е рано за намаляване на мерките. Това каза главният санитарен инспектор на страната д-р Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб за COVID-19 на брифинга в 8 часа. Той съобщи резултатите от изследването на група полицаи на СДВР и деветте районни управления в София.

Фандъкова: Доброволци се включват към екипите за дезинфекция

От днес екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на 10 от последните спирки. Те първоначално ще бъдат подкрепени от общинската дирекция "Аварийна помощ и превенция", ще участват в дезинфекцирането на обществени места. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столичани вече ще ползват и безплатно мобилно приложение за подаване на сигнали (СНИМКИ)

Гражданите на София ще могат да използват от днес безплатното мобилно приложение на платформата на Столична община за подаване на сигнали – Контактен център – call.sofia.bg.

Разбита е домашна оранжерия за марихуана в София (СНИМКИ)

Домашна оранжерия за марихуана е разбита при полицейска операция по противодействие на престъпления с наркотични вещества от екипи на „Наркотици“ при СДВР. Задържан е мъж на 54 години, съобщават от МВР.

Софийска вода: Продължаваме с приема на самоотчети на водомерите до 13 май

„Софийска вода“ напомня, че продължава да приема самоотчет на водомерите на клиентите, след решението за удължаване на извънредното положение. По този начин компанията гарантира ежемесечни отчети за потреблението на ВиК услуги, без да застрашава здравето на клиентите и служителите си и в съответствие с инструкциите на институциите да се ограничат физическите контакти.

Напусна ни една от легендите на българската сцена- Вълчо Камарашев

Починал е актьорът Вълчо Камарашев. Тъжната новина съобщиха от Съюза на артистите в България.

Заведения по "Графа" приключиха и освобождават помещения, напускат и по "Витошка"

Българска асоциация на заведенията прогнозира фалит на около 50% от бранша, настояват за срещи с вицепремиера Томислав Дончев Столичната централна улица "Граф Игнатиев" опустява, много от заведенията вече за затворили и се изнасят, освобождават помещенията, тъй като не могат да си плащат наемите.

В столична болница: Мъж задигна пари за заплати- излъга, че са откраднати

Полицаите от Трето РУ разобличиха мъж, подал невярна информация за кражба, за да се облагодетелства с голяма сума служебни пари. На 31 март, 37-годишен сигнализирал в районното, че от помещение в столична болница са откраднати пари, предвидени за заплати на част от персонала. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия по случая, съобщават от МВР.

Бременна тийнейджърка проси пред хипермаркет в Дружба2 (СНИМКИ)

 Момичето си има и пазач-наблюдател Бременна тийнейджърка проси пред входа на хипермаркета Лидл в Дружба2. Тя е стара познайничка на живеещите в квартала и вчера бе публикувана нейна снимка в социалната мрежа.

Софийска градска прокуратура проверява куриерски фирми за начислявани такси

Комисия за защита на потребителите и НАП ще проверят всички спедиторски фирми на териотрията на София Софийска градска прокуратура е разпоредила проверка на куриерски фирми, които начисляват допълнителни такси, ако се плаща в брой на адрес. Оправданието им било повишеният риск от заразяване с COVID-19. Проверени ще бъдат всички фирми, извършващи куриерски и спедиторски услуги в София.

Километрична колона за излизане от София към "Тракия"

Автомобилите се проверяват и се събират декларации на "епидемиологичното" КПП при Нови хан Километрична колона се е образували за излизане от София в посока автомагистрала "Тракия". Опашката от автомобили е толкова дълга, че се чака около час, за да се напусне територията на столицата. За голямото чакане алармираха пред Столица.bg, пътуващи служебно.

Заповед отлага майската сесия за медици специализанти

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев се отлага изпитната сесия през май за държавен изпит за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.  Държавният изпит на допуснатите до майската сесия трябва да се проведе в срок до два месеца след отмяната на извънредното положение, обявено в страната.

Издигат огради на Женския пазар, администрацията ще монтират до късно тази вечер

По мощни тонколони и през минута ще има гласово предупреждение за спазване на противоепидемичните мерки Огради ще се издигнат на пазарите, които се стопанисват от Пазари Възраждане, научи Столица.bg.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right